MÜDÜR GÜN, MEYVE BAHÇESİNİ İNCELEDİ

MÜDÜR GÜN, MEYVE BAHÇESİNİ İNCELEDİ

Muş Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Bulanık ilçesine bağlı Sarıpınar Beldesinde 60 dekar alan üzerine bulunan meyve bahçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Muş Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, saha çalışmalarına devam ediyor. Kentin tarımsal ve hayvancılık alanında çalışmalarını yerinde inceleyen Müdür Gün bulanık İlçesine bağlı Sarıpınar Beldesine gitti. Müdür Gün’e Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Samet Aşkın eşlik etti.

Sarıpınar Beldesinde ikamet eden yetiştirici Mehmet Nuri Gönül tarafından 60 dekar alan üzerinde yetiştirilen ceviz, elma, kayısı ve şeftali bahçelerini ziyaret eden Müdür Gün, meyve ağaçlarından elde dilen hasat ile ilgili bilgiler aldı. Yetiştirici Mehmet Nuri Gönül tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından tavsiyelerde bulunan Müdür Gün meyvecilik sektörünün kentin vazgeçilmez ürünleri arasında yer aldığını söyledi.

Müdür Gün, kentte meyve ve sebze üretiminin giderek yaygınlaştığını ve istihdam sağlayarak ekonomiye katkı sağladığına değinerek, meyve üretiminde yeni kurulan bahçeler için gerekli desteklemelerin devam ettiğini kaydetti.

“MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Kentte meyve yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Müdür Gün; “Tarım arazilerinde yetiştiricilerle bir araya gelme ziyaretlerimize devam ediyoruz. Saha çalışmaları kapsamında bu defa Bulanık ilçemize bağlı Sarıpınar Beldemize geldik. Burada 60 dekar alan üzerine kurulan meyve bahçesini ziyaret ederek, yetiştiricimiz Mehmet Nuri Gönül’den bilgiler aldık. Tarım ve Hayvancılık alanında bölgenin önde gelen illeri arasında olan Muş’ta meyve yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son zamanlarda birçok üretici tarafından tercih edilen meyvecilik sektörü, ilerleyen süreçlerde daha da yaygınlaşarak ekonomiye önemli katkısı olacak şekilde hasatlar yapılacaktır. Meyveciliğin yaygınlaştırılması ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra istihdama önemli derecede katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Ayrıca yeni bahçe kuracak çiftçilerime verilen sertifikalı fidan desteklemesi, meyve bahçeleri için uygulanan basınçlı sulama sistemi desteklemesi ile çiftçilerimizin yeni bahçe kurmasına katkı sağlayacaktır. Çiftçilerimizin bu desteklerden faydalanmaları için il ve ilçe müdürlüklerimize gelerek bilgi almaları, verilecek destekler detaylarını öğrenmeleri için ziyaret etmeleri gerekir. Tarımın desteklenmesi için elimizden geldiğinde mücadele edeceğiz. Ben Sarıpınar Beldemizdeki Mehmet Nuri Gönül çiftçimizi tebrik ediyorum. Çalışmalarından kolaylıklar, hasadının bereketli olması temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”