MURAT NEHRİ'NE GİREN GENÇ BOĞULDU

MURAT NEHRİ

Muş merkeze bağlı Şenova köyü yakınlarında Murat Nehrine serinlemek için giren 21 yaşındaki Polat Karadağ, boğuldu. Uzun arama sonuçları sonrasında gencin cesedine ulaşıldı

Muş merkeze bağlı Şenova Köyündeki Murat Nehrine 3 arkadaş serinlemek için girdi. Bir süre sonra baraj kapaklarının açılması ile 3 kişi suya kapıldı. 2 genç kendi imkânlarıyla yüzerek kıyıya çıkarken, 21 yaşındaki Polat Karadağ gözden kayboldu. İhbar üzerine, bölgeye AFAD, sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Polat Karadağ´ı bulmak için Van İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 4 kişilik dalgıç ekibi çalışma başlattı. Su Altı Grup Amirliği Kurbağa Adamlarının akıntılı suda yaptıkları aramalar kısa sürede sonuç verdi. Kurbağa adamlar 21 yaşındaki Polat Karadağ’ın cansız bedenine düştüğü yerde yaklaşık 250 metre ileride ulaşarak kıyıya çıkardı. Jandarma ve AFAD ekiplerinin desteği ile Karadağ’ın cansız bedeni 112 Ambulansına alınarak otopsi için Muş Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Öte yandan boğulan 21 yaşındaki gencin ailesi ise büyük bir acı yaşadı.

Dalgıç polislerden Mehmet Sarı, gazetecilere, yaptığı açıklamada ilk olarak gencin suya girdiği bölgede arama başlattıklarını söyledi. Suyun çok akıntılı olduğunu ifade eden Sarı, “Bugün Muş AFAD tarafından tarafımıza saat 16.30 sıralarında bir şahsın suda kaybolduğu şeklinde ihbar geldi. Bizde hemen hazırlıklarımızı yapıp ivedi bir şekilde geldik. Önce düştüğü yerde bir arama yaptık yalnız akıntının çok olduğunu gördük. Bunun üzerine akıntı yönünde aramamıza devam ettik kişi, düştüğü yerden 250 metre aşağıda, 4 metre suyun içinde yüzüstü vaziyette dalgıç arkadaşlarımız tarafından çıkarılmıştır. Zorlu bir çalışma oldu. Su soğuktu ve karanlığın etkisi çok büyüktü ama yine de şükürler olsun ki kaybolan vatandaşımızı bulduk" dedi.

MUŞ AFAD 5 ARAMA KURTARMA EKİBİ VE 2 ARAÇLA OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Önceki gün yaşanan boğulma olayının ardından dün bir açıklama yapan Muş il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü gelen ihbar üzerine bölgeye 5 arama kurtarma personeli, 2 arama kurtarma aracı gönderildiğini belirterek; “13.09.2021 tarihinde saat 15:40 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’nden alınan bilgiye göre Muş Merkeze bağlı Şenova Köyü mevkisinde bulunan Murat Nehrinde bir kişinin yüzerken kaybolduğu ihbarı alınmıştır. İhbar üzerine Müdürlüğümüz tarafından 5 arama kurtarma personeli, 2 arama kurtarma aracı ile olay yerine intikal edilmiştir. Aynı gün saat 20:30 sıralarında arama tarama faaliyetleri sonucunda, hayatını kaybeden 20 yaşlarında ki Polat Karadağ, Van Emniyet Müdürlüğünde görevli dalgıç polisler tarafından cansız bedeni sudan çıkartılarak hazır bekleyen 112 ambulans ekibine teslim edilmiştir. Ekiplerimiz aynı gün saat 22:00 sıralarında görev mahalline dönüş sağlamışlardır” ifadelerine yer verildi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”