MUŞ AFAD PERSONELİNE İLKYARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

MUŞ AFAD PERSONELİNE İLKYARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

Muş İl Sağlık Müdürlüğü´nde görevli uzman eğitmenler, Muş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü´nün personellerine ilkyardım eğitimi verdi.

Muş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü´nün personellerine ilkyardım eğitimi verildi. İki grup halinde uygulamalı olarak verilen eğitimler dört gün sürdü.  Dört gün süren temel ilk yardım eğitimi, İl Sağlık Müdürlüğü´nde görevli uzman eğitmenler tarafından verildi. AFAD personellerine verilen temel ilk yardım eğitimi ile ilgili bir açıklamada bulunan AFAD Müdürü Veysi As,ilkyardım eğitimcilerince AFAD personellere verilen temel ilk ilkyardım eğitimde; ilkyardım konusunda pratik bilgiler anlatıldı.  Eğitim boyunca pratik bilgilerin yanı sıra uygulamalar şeklinde eğitimler verildiğini belirten As, uygulamalı eğitimler sayesinde personelin derse etkin katılımı daha da arttığını söyledi. Müdür As: ?Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün tüm personeline yönelik İl Sağlık Müdürlüğü uzman eğitmen personeli tarafından iki grup halinde uygulamalı olarak dört gün süren temel ilk yardım eğitimi verilmiştir. Eğitimler oldukça verimli geçti? dedi.

?İlk Yardım İnsan Hayatı İçin Çok Önemlidir?

Uzman eğitmenler, verdikleri ilkyardım eğitimi ile ilgili olarak şunları aktardılar: ?Bilinçli bir şekilde yapılan ilkyardımın insan hayatını kurtarmada öncelik oluşturuyor. Eğitim boyunca personele insan vücudu ve işleyişi; hasta, yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, ısı dengesi bozuklukları, kırık, ezilme ve burkulmalar, kafatası ve omurilik yaralanmaları, bilinç bozukluğu, havaleler, hayvan ısırmaları ve sokmaları, vücutta solunum yolları tıkanmaları, boğulmalar ve zehirlenmeler, hastanın taşınması konularında bilgiler veriyoruz. Bu bağlamda bizde ilkyardım eğitimlerimize devam ediyoruz. Bugünde AFAD ekibimize, eğitim boyunca pratik bilgilerin yanı sıra cansız mankenler üzerinde uygulamalarda bulunarak, eğitimlerimizi verdik. İlk yardım insan hayatı için çok önemlidir? dediler.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”