MUŞ CEVİZİ TEZGAHLARI SÜSLÜYOR

MUŞ CEVİZİ TEZGAHLARI SÜSLÜYOR

Muş’un güney kesimindeki dağ köylerinde yetişen ve piyasada satışa sunulan Muş cevizi kalitesi ve tadı ile rakiplerinden daha çok ilgi görerek tezgâhları süslüyor

Muş’ta sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte pazarlarda yerini almaya başlayan Muş Cevizi vatandaşlardan rağbet görüyor. Kalitesi ve tadı bakımından rakiplerinden daha fazla rağbet gören Muş cevizi hasat mevsiminin sona ermesinin ardından satışa sunulurken, ceviz üreticilerinin de yüzünü güldürdü.

Muş’un güney kesimindeki dağ köylerinde yetişen ve her yıl olduğu gibi bu yılda pazarlarda vatandaşlardan rağbet güren Muş cevizi, ithal ceviz ve başka illerden getirilerek satışa sunulan cevizden daha fazla rağbet görüyor. Tamamen doğal olarak yetişmesi sebebiyle rakiplerine oranla fiyatının yüksek olmasına rağmen daha çok rağbet gören Muş cevizi damak tadına düşkün olan vatandaşlar tarafından daha çok rağbet görüyor. 

Sonbahar mevsiminde tezgahlardaki yerini alarak satışa sunulan Muş cevizi geçen yıla oranla daha fazla verim vermesi sebebiyle piyasada daha fazla bulunuyor. Üreticiler tarafından satışa sunulan Muş cevizi sofraları süsleyecek.

Muş’ta ceviz satışı yapan Salih Vural, Muş cevizinin her zaman rağbet gördüğünü ve ithal cevizle kıyaslanamayacak kalitede olduğunu belirterek, ceviz satışlarının iyi olduğunu söyledi. Başka ülkelerden ithal edilen cevizin fiyatı ile Muş cevizinin fiyatı arasında fark olduğunu kaydeden Vural, “Cevizi teneke işi ve kilo işi olarak satıyoruz. Bir teneke cevizin fiyatı 450 ile 500 TL arasında değişirken, kilosu ise 45 ile 50 lira arsında değişiyor” dedi.

İnardı köyünün Balcılar mezrasında yetiştirilen cevizleri eski hal civarında satan Salih Vural, “Cevizin kalitesi kabuğunun inceliği ve tanesinin iriliğinden belli olur. İnce kabuklu cevizin yağ oranı çok yüksek olur. Bu sebeple daha lezzetli ve kaliteli olur. Muş cevizi de kalitesi sebebiyle her zaman rağbet görür. Sonbaharda satışa sunulan ceviz, vatandaşlar tarafından kışa girilmeden önce toptan olarak alınır genelde. Ceviz satışının yoğun olduğu dönem sonbahardır. Bu yılda ceviz verimi çok kötü değil. Muş cevizi piyasa da çokça bulunuyor” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”