MUŞ ESKİ VALİSİ 15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI

MUŞ ESKİ VALİSİ 15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI

2015 – 2017 yılları arasında Muş’ta vali olan Seddar Yavuz, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşadıklarını Kocaeli’nde düzenlenen anma etkinliği programında anlattı

Kocaeli'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İl Müftülüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen, İzmit Milli İrade Meydanı'nda çok sayıda vatandaşın katıldığı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında meydandaki sandalyeler sosyal mesafeye uygun olarak hazırlandı, vatandaşlar maskeleriyle içeri alındı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaptığı konuşmada, tarih boyunca birlik ve beraberliklerini muhafaza ettikleri sürece başarılı olduklarını, kendilerinin hiçbir yere sömürmek, böbürlenmek üzere gitmediklerini söyledi. Nerede olursa olsun mazlum, mağdurların hak ve hukuklarını tesis etmek için yola çıktıklarını ifade eden Yavuz, bunda da çoğu zaman başarılı olduklarını kaydetti.

15 Temmuz'da din kisvesi altında toplumun kutsal değerlerini kullanarak, sinsi ve birçok kılıfa girerek Türkiye'de hasara yol açıldığını aktaran Yavuz, "Bunların açıkça istihbarat örgütlerince yapılandırıldığı, yönetildiği yoksa sümüklü bir papazın bu sistemi kurup yönetebilmesinin imkansız olduğunu bu meydanlardaki herkes bilir. Buradan ders çıkarmamız gerekiyor. 15 Temmuz günlerinin ve gecelerin unutturulmaması lazım çünkü unutturulan her şey tekrar eder. O yüzden milli birlik ve beraberliği pekiştirmeliyiz. 15 Temmuz hain işgal girişimini unutmamalıyız." diye konuştu.

“KAPINIZDA 15 BİN MUŞLU VAR”

Muş Valisi olarak görevini yürütürken 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlatan Vali Yavuz; “O gece birlikte görev yaptığım iki Kurmay Albay’a ulaşamadım, beyefendiler telefonlarıma bile çıkmadılar.” dedi.

Vali Yavuz, 15 Temmuz gecesindeki izlenimlerini şu şekilde sürdürdü: “Konağın önüne çıktığımda neredeyse 15 bin kişinin bizi korumak için gelmiş olduğunu gördüm. Hayatım boyunca unutamayacağım, beni Muş’a bağlayan en önemli hususlardan bir tanesidir. Düşünün ki Komutanlara ulaşamıyorsunuz, hiç kimseye ulaşamıyorsunuz ama kapınızda 15 bin Muşlu var. O gün söylediğim şey: ‘Sahip çıktığımız şey, bağımsızlığımızdır, onurumuz, haysiyetimiz, şerefimizdir, namusumuz ve bayrağımızdır ve bunu herkes böyle bilsin’.  İşte işgal hareketine karşı en net tavır budur. Bunlar bu ülkeye bir darbe girişimi içerisindeydi, aslında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni işgal etmek üzere gelmişlerdi. Nitekim Güney sınırımızdaki askeri birliklerin neredeyse büyük bir çoğunluğu çekilmişti. Neden çekildi? Çünkü PKK gelip kurtarıcı olacaktı eğer bu senaryo yerine gelebilseydi. Bu senaryo bir işgal hareketi olmaktan çok; bizim tekrardan kıyam ve dirilişimiz, yeniden Balkanlarda, Kafkaslar da ve Ortadoğu’da olmamız, yeniden mazlumların ve mağdurların güçlü sesi olmamız, herkesi rahatsız etmiştir. Kimleri rahatsız ettiği açık ve nettir” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Sancak koşusu sonrası sporcular, sancağı Vali Yavuz'a teslim edildi. Büyükşehir Belediyesince internet ortamında ramazanda başlatılan "Bir Yasin de Sen Oku Duaya Davet" çağrısı ile şehitler için 277 bin 81 Yasin-i Şerif ile ayrıca okunan hatimlerin duası İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından yapıldı.

Programda vatandaşlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dev ekrandan izledi. Daha sonra, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından, "İstiklalden İstikbale Benim Sesim" sahne performansı sergilendi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”