MUŞ NARKOTİK, ÖĞRETMENLERİ BİLGİLENDİRDİ

MUŞ NARKOTİK, ÖĞRETMENLERİ BİLGİLENDİRDİ

Muş İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne projesi kapsamında kadın öğretmenlere bilgilendirmeler yaptı.

Muş İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde sürdürdükleri bilgilendirme çalışmaları kapsamında bu defaki durakları Merkez Selahattin Eyyübi İmam Hatip Lisesi öğretmenleri oldu. Kentin huzur ve güveninin sağlanmasının yanı sıra bilgilendirme çalışmalarına hız veren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ ve telefon aplikasyonu olan KADES uygulaması ile ilgili öğretmenleri bilgilendirdi.

Selahattin Eyyübi İmam Hatip Lisesi kadın öğretmenleri ile çok kapsamlı salonda bir araya gelen ekipler, uyuşturucu nedir, madde bağımlılığı nedir, uyuşturucuya başlama nedenleri, bağımlılık döngüsü, madde bağımlılığı ile mücadele çözüm merkezleri, narkotik suçlarla mücadelenin önemi ve KADES uygulaması başlıkları altında bilgiler verildi. Öte yandan UYUMA aplikasyonunun tanıtımı yapılarak,  öğretmenlere kısa film gösterimleri izletildi. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan KADES uygulamasını akıllı telefonlara indirerek olası bir uyuşturucu ve madde bağımlısı görüldü halde uygulama sayesinde ekiplere bilgi verilebiliyor.

Yapılan bilgilendirmeler sonrası konu ile ilgili açıklamalarda bulunan okul Müdürü Nesim Aytepe, öğretmenlere verilen bilgilerden dolayı ekiplere teşekkür dileklerini iletti. Uyuşturucu ve madde bağımlıları ile mücadeleye destek verdiklerini ifade eden Müdür Aytepe, yaşanan modern çağda çocukların ve gençlerin uyuşturucu ve madde bağımlılığına yöneldiğini söyledi.

Uyuşturucu ve madde bağımlılığına yönelen çocuk ve gençlerin birçok anlamda çöküşler yaşadıklarını belirten Aytepe; “Hayat koşullarının ve teknolojik gelişmelerin insani ilişkilerini değiştirdiği ve yalnızlaştırdığı modern çağda çocukların gençlerin sağlığını tehdit eden birçok unsur var. Bu unsurlardan bir tanesi de madde bağımlılığı ve uyuşturucudur. Madde bağımlılığı ve uyuşturucu konusunda özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi korumada ve önlemede bilinç sahibi olunması gerekmektedir. Bu anlamda Muş Selahattin Eyyübi İmam Hatip Lisesi olarak da yapılan her türlü kapsamlı çalışmalara destek vermekteyiz. Şuanda da Muş İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bu kapsamda yaptığı bir çalışma var. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Şurası bir gerçektir ki çocuk ve gençler açısından özellikle değişim ve gelişim sürecinin hızlı bir şekilde yaşandığı modern çağda dünyaya uyum sağlamada bilimsel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamada sıkıntı çeken çocuklar bu ihtiyaçlarını karşılarken çevrenin de etkisi ile madde bağımlılığı konusuna yönebilmektedir. Bu yönelişin sonucunda çocuk sadece fiziksel anlamda değil, birçok anlamda çöküş yaşanmaktadır. Bu çöküş psikolojik, sosyolojik ve ekonomik olabiliyor. Dolayısıyla bu kadar riskin olduğu ve ülkemiz açısında da hayati öneme sahip olan bu alanda bu tür kapsamlı çalışmalara destek verilmesi gerekir. Muş Selahattin Eyyübi İmam Hatip Lisesi olarak Narkotik Şube Müdürlüğünün eğitimcilerimize vermiş olduğu bu bilgilendirme çalışmasından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

“EKİPLER TARAFINDAN VERİLEN BİLGİLER HEPİMİZİN İHTİYAÇ DUYACAĞI BİR KONUDUR”

Okulun Biyoloji öğretmeni olan İrem Erdoğan ise ekiplerin verdiği bilgilerin herkesin ihtiyacı olduğunu belirterek; “Öncelikle İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yapan ekiplere yapmış oldukları bilgilendirme dolayı teşekkür ediyorum. Uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı ile ilgili verdikleri bilgilerde ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ projesi ile biz bayanların üzerine büyük görevler düşüyor. Bizlerde eğitimci kadınlar olarak almış olduğumuz bilgiler sonucunda okulda öğrencilerimize anlatacağız. Burada bazılarımız bir anne bazılarımız ise bir anne adayıyız. Ekipler tarafından verilen bilgiler hepimizin ihtiyaç duyacağı bir konudur. Özellikle son zamanlarda ilimizde ve ülkemizde artan madde bağımlılığı sayısı çocukların ve gençlerin hayatını tehlikeye atıyor. Bu yüzden her zaman uyuşturucu konusunda bilinçli olmamız gerekir. Bugün de burada narkotik ekiplerimiz tarafından bizlere madde bağımlılığına karşı bilgiler verdiler. Bunların en başında uyuşturucu ve madde bağımlılığının neler olduğu anlatıldı. Aynı zamanda uyuşturucu çeşitlerinin neler olduğunu görmemiz için numuneler gösterdiler. Aynı zamanda uyuşturucu ticareti yapan şahısların nasıl bir profilde oldukları hakkında bilgiler verildi. İlerleyen süreçlerde karşılaşmamız halinde tanımamız için. Ekiplere çok teşekkür ediyoruz. Verdikleri bilgilerle uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığına karşı top yekun mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.     




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”