MUŞ’A 250 MİLYONLUK YATIRIM GELİYOR

MUŞ’A 250 MİLYONLUK YATIRIM GELİYOR

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya kentte yapılan faaliyetleri değerlendirerek 2021 yılında hayata geçirilecek projeleri anlattı. Muş’un en büyük projelerinden biri olan Alparslan 2 Barajından getirilen içme suyu projesinin 250 milyo

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya kentte yapılan faaliyetleri değerlendirerek 2021 yılında hayata geçirilecek projeleri anlattı. Muş’un en büyük projelerinden biri olan Alparslan 2 Barajından getirilen içme suyu projesinin 250 milyon değerinde olduğunu söyledi.

 

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kentin önemli sorunlarından biri olan içme suyu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Göreve geldiği günden bu yana içme suyu projesi ile ilgilenen Başkan Asya, DSİ tarağından ihale sürecinin tamamlandığını belirterek 2021 yılı çalışma sezonunda ilk kazmanın vurulacağını belirtti.

Başkan Asya gazetemize yaptığı açıklamada, imar çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, Cumhuriyet caddesinin alt yapı çalışmalarının tamamlandığını üst yapı çalışmaları için de ihaleye çıkıp en kısa sürede halkın hizmetine sunacaklarını ifade etti. İstihdam alanı oluşturmak için kente yeni kazandırılan Tekstil Kent projesine il dışından yatırımcıların getirilmesi için desteklerinin olacağını ve bu projeye öncülük eden Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz’e teşekkür ettiğini kaydetti.

“BİZLER BİR İDEAL İLE YOLA ÇIKTIK”

Vatandaşlar tarafından verilen vekalet karşılığında kentin huzurlu ve iyi bir şekilde imar edilmesi için çalışmalarını sürdürüleceğini belirten Başkan Asya; “Bu şehrin kangren haline gelen içme suyu sorunuydu. 2014 yılında başlayan süreçle ancak 2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızla Malazgirt’te görüşme imkanı bulduk. Bu şehrin içme suyu sıkıntısını iyi bir şekilde izah etme fırsatını bularak, Sayın Cumhurbaşkanımız da desteklerini ve talimatlarını arz etti. İçme suyu projesi 2020 yılı yatırım programına alındı. Ardından projenin yapılması akabinde 23 Kasım 2020 tarihinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü marifetiyle ihalesi yapılıp sonuçlandı. İnşallah sezon başlar başlamaz belki Muş tarihinin en büyük yatırım projelerinden biri olan yaklaşık 250 milyonluk içme suyu projemizin birinci etabının ihalesinin yapılmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Bizler bir ideal ile yola çıktık. Bu şehirde bize verilen vekalet karşılığında insanların huzurlu bir ortamda yaşamalarıdır” dedi.

“YENİ SEZONDA CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ”

İmar çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Asya; “İmar çalışmalarımız şehrin iki kanadında da devam ediyor. Bayraklı tepeyi sona doğru getirdik. En kısa sürede fiili imar sürecimiz başlamış olacak. Geçen hafta Soğucak köyümüzdeki vatandaşlarımızla görüşmek üzere sürecimizi başlattık. Şeker Fabrikasından Üniversiteye kadar hedefimiz karayollarının üstü tarım arazileri ovamızı da korumak üzere bu anlamdaki imar çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam etmektedir. Üniversite yolu üzerinde olan bağlantı yolumuzun çalışmalarını fizibiliteleri arkadaşlarımız tarafından yapılmaktadır. 2021 yılında ise yine aynı minval üzerine en zor şartlarda dahi çalışabilirlik ortamını oluşturmak finans temin etmek ve bu finansı da bu halkın hizmetine kullanmak üzere canla başla çalışıyoruz.”

“LALE VADİSİ PROJESİNİN İKİNCİ ETABI YAPILACAK”

Lale Vadisi’nin birinci etabından sonra yaklaşık 25 bin metrekare alan üzerinde kurulacak olan ikinci etabı önümüzdeki sezonda hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Asya; “Cumhuriyet Caddesinin yolları şuanda sıkıntılı. Geçen sene pandemi sürecinden dolayı sıkıntılı bir süreçle bahara girdik. Yazın ortasında çalışmaları başlatıp yarım bırakarak iki sezon boyunca orada sıkıntı çektirmektense şuanda projesi bitmiş en son arkadaşlarımız üzerinde çalışmalarını yaptılar. Kısa bir süre içinde ihalesine çıkıp asfalt, kaldırım, ışıklandırma ve refüjlerini oluşturmak üzere hazırlıklarımızı son noktaya getirmiş bulunmaktayız. Karne deresinde inşa ettiğimiz Lale Vadisi projemizin ikinci etabını karne köprüsüne götürebilmek için takas işlemlerine girdik. Yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alan çıktı onun üzerine ikinci etabın projesinin son aşamasına getiriliyor. Bu kışın onunda ihalesini yapıp hayırlısıyla önümüzdeki sezonda halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Kalemizin ön tarafındaki peyzaj çalışmalarının projeleri hazır, doğrusu ihale aşamasına getirilmişti ancak TOKİ işlemleri biraz geciktiğinden dolayı oradaki yol ve kalemizin ıslah çalışmalarından sonra peyzaj çalışmamızı ve kalemizi de olması gereken noktaya getireceğiz. Asfalt ve kaldırım çalışmalarımız 2021 yılından hem şehir içinde hemde yeni mahallelerimizde hızla devam edecektir. Bu anlamdaki Kalkınma Ajansımızla ve DAP İdaremizle farklı çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“İSTİHDAM İÇİN DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEKTİR”

Başkan Asya, kentte kurulacak Tekstil Kent projesine desteklerinin devam edeceğini dile getirerek açıklamasını şöyle sürdürdü; “Sayın valimizin önderliğinde bu şehirde istihdam alanı oluşturmak üzere Devlet Hastanesinin karşısındaki yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerindeki Tekstil Kentimizin valiliğimizin ve kalkınma ajansımızın tarafından yapıldı. Biz belediye olarak da her türlü desteği dün verdiğimiz gibi bundan sonra da sürdürmeyi bir kez daha taahhüt ediyoruz. Önümüzdeki günlerde kurumsal birkaç tane firmamızı bekliyoruz. Bu anlamda Tekstil Kentimize daha kurumsal bir kimlik oluşturmak, yatırımcı gerek hemşerilerimiz gerek diğer büyük firmaları davet ettik. İnşallah bu Tekstil Kentte vardiyalı sistemle hedefimiz bu şehirde 10 bin tane insanın iş sahibi olmasıdır. Her birimizin ukdesinde olan bu şehrin müzesi yok dediğimiz bir dönemde Sayın Valimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir istişare sonucu eski Atatürk İlkokulunun tarihi restoresi yapılarak bu şehrin kent hafızası oluşturulmak üzere Şehir Müzesi oluşturmuş olmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Dolayısıyla şehrimizi daha güzel noktalara götürmek için canla başla çalışacağız. Sizlerin tavsiyeleri ve telkinleri bizler için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”