MUŞ’A 5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ AŞEVİ PROJESİ

MUŞ’A 5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ AŞEVİ PROJESİ

Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç, Kızılay’ın faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunarak, havaların düzelmesi ile birlikte aşevi projesinin yapımına başlanacağını söyledi.

Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç, Kızılay merkezinin yaptığı faaliyetler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kızılay’ın Muş’ta önemli projeleri olduğunu kaydede Koç, aynı zamanda 12 vilayetin sorumluluğunu üstelendiğini kaydetti.  Olası bir afet durumunda 50 bin kişilik beslenme kapasitesi olduğunu vurgulayan Koç, yeni hayata geçirilecek olan aşevinin de destekleyici unsur olduğunu belirtti.  

Öte yandan gençlik ve gönüllü kadınlarında Kızılay bünyesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Koç; “Olası depremlerde Muş direk katkı sağlıyor. Depremle birlikte burada afet öncü araçları var. Afet bölgesine gider. Hangi il olursa olsun kendi sorumluluğu alanında faaliyet gösterir. Bu Türkiye’nin her yerinde böyledir. 9 taneye yakın bölge müdürlüğü 27 tane lojistik merkezi bu global bir çalışmadır. Sizde takdir edersiniz ki bu sadece Kızılay’ın yapmış olduğu bir çalışma değil. Kızılay paydaş bir kurumdur. Devleti temsilen AFAD, nasıl ki barınma AFAD’a bağlı ise beslenme de Kızılay’ın grup alanına giriyor. Sağlık hizmetleri psikososyal destek kan hizmetleri yaşlılara yönelik çalışmalar bunun içerisinde gençlik ve gönüllü kadın ve erkek genç kardeşlerimiz var. Burada bir kombin çalışmadan bahsediyoruz” dedi.

5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ AŞEVİ HİZMETE GİRECEK

Finansmanının hayırsever iş adamı hemşerimiz Gıyasettin Bingöl’ün yaptığı aşevi projesinin havaların düzelmesi ile başlanacağını kaydeden Koç, en kısa sürede tamamlanacağını belirterek; “Ama Muş, özelinde 12 tane vilayetin sorumluluğunu taşımaktadır. Ona göre kapasitesi ve hazırlığı var. Olası bir depremde en az 50 bin kişilik beslenme kapasitesi var. Yeni yapacağımız aşevi de olağanüstü bir durumda destekleyici unsur olacaktır. Aşevimizin kapasitesi 5 bin kişiliktir ama her gün bin 500 kişiye yemek çıkaracak. Bunun bin kişiliği yemeği evlerine götürebilecek, 500 kişilik de aş evinde yemek yiyebilecek. Yer tahsisini devletten sağladık. Bursa’da ikamet eden Muşlu iş adamımız Sayın Gıyasettin Bingölballı da bunun finansmanını sağladı. Proje aşamaları bitti, yapımına başladığımız zaman mevsim şartları el verişli olmadığı için durdurduk. Havaların ısınması ile birlikte hemen inşaatımıza başlayıp 2-3 ay içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Çok güzel ve Muş’un da ihtiyacı olan bir aşevi ortaya çıkmış olacak” şeklinde konuştu.

KIZILAY DÜNYADA İLK SIRALARDA YER ALIYOR

Koç açıklamalarının devamında Kızılay’ın sadece Türkiye’de değil dünyada da 18-20 tane ülkede faaliyet gösterdiğini vurgulayarak; “Şimdi yardım kuruluşlarının tarihine bakın birçok yardım kuruluşu ortaya çıktı ve kayboldular gittiler. Şuan Kızılay’ın 153 yıllık bir tarihçesi ve tecrübesi var. Bu toplumun hayır duası arakasında bu toplumun kendisidir Kızılay. Ülkenin ulusal derneğidir. Özel yasalarla sorumluluğu belirlenen bir kurumdur. Uluslararası ilişkiler ve sorumlulukları olan bir kurumdur. 4 kıtayı temsilen Türk Kızılay’ın Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık Kızılay Delegasyon başkanlığı seçimini kazandı. Bugün Türk Kızılay’ı dünyada 200 ülke arasında ilk 3’e 4’e giriyorsa bu onur bütün ülkemizin insanına ait bir duygudur. Bu duyguyu yaşatmak toplumun önemli nedenlerinden biridir. Kızılay’ın geçmiş tarihte işimiz gereği 52 tane ülkeyi geziyoruz. 18-20 tane ülkede delegasyonumuz var. Bunlar kendiliğinden oluşan gelişen bir duygu değil biz ne yapıyorsak ülkemiz adına yapıyoruz. Muş’ta kan merkezimiz ve kan toplama otobüsümüz bile var. Bu kazanımlar kolay ele geçmiyor” dedi.

“ŞEHRİN SOSYAL VE EĞİTSEL YAPISINA KATKI SAĞLAYAN BİR KIZILAY VAR”

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımların yanı sıra sosyal ve eğitsel faaliyetlerde de hizmet verdiklerini belirten Koç açıklamasını şöyle sürdürdü; “Burada geçmişte birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız da var onlara yeri geldiği zaman yol gösteriyoruz. Sonuç itibariyle bu memleketin bir evladı olduğumuz için ister istemez bu memlekete duygusal bir yaklaşım söz konusudur. Şehirde kurumsal yapısını tamamlamış, hiçbir kamu kuruluşuna ihtiyacı olmayan destek konusunda her kuruma destek sağlayan bir Kızılay var. Bu her gün de gelişiyor. İnşallah bu yılda iki üç tane çok önemli projesi var. Bunlar hayata geçirildiğinde zaten Muş adına Kızılay’ın çok da yapabilecek bir şey kalmıyor. İhtiyaç sahiplerine her türlü ulaşma imkanımız var. Kendi kendini finanse eden ve yöneten bir şube var. Şehrin sosyal ve eğitsel yapısına katkı sağlayan bir Kızılay var. Anaokulları ve özel sınıflar yapıp Milli Eğitim Müdürlüğüne yapıp devrediyoruz. Şimdi Hasköy ilçesine bağlı Eşmepınar köyümüzde bir okulun tadilat ve onarımını yapıp teslim ediyoruz. Bunların yanında ilçelerimizde yeni binalar yapıyoruz. Yöneticinin şöyle bir özelliği var. Biz hepimiz faniyiz. Öldüğümüzde arkamızda ya semer bırakacağız, yada eser bırakacağız. Allah bizi eser bırakanlardan eylesin. Bizim memlekete karşı sorumluluklarımız var. Bütün kurumlarla işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Tamamlayıcı olup taleplerini alıyoruz. Sorumluluklarını bilen bir dernek yapısı burada oluştu. Kamu zihniyeti için de mesaisine riayet eden, ama bunun yanında da bir afet olduğunda asla mesai mefhumu gözetmeyen bir kurumdan bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”