MUŞLU GENÇ, UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYİ KAZANDI

MUŞLU GENÇ, UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYİ KAZANDI

Muş’ta ikamet eden 30 yaşındaki ismi açıklanmayan şahıs uzun zamandır kullandığı uyuşturucu ile mücadeleyi Muş Gençlik Derneğinin desteği ile tedavi olarak kazandı.

Muş Gençlik Derneği gençlerin uyuşturucuya bulaşmamaları için çalışmalarını sürdürüyor. Muş’ta evli üç çocuk babası olan şahıs dernek başkanı Alparslan Bingöl’ün destekleri ile 40 günlük tedavi sürecini tamamlayarak evine döndü. Elazığ Alkol-Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinde (AMATEME) tedavi gören gencin kan tahlilleri temiz çıktı.

Uyuşturucu ağına düşen gençleri tespit eden Muş Gençlik Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, uyuşturucuya savaş açtıklarını belirterek, bu savaşın üstesinden geleceklerini söyledi.

Uyuşturucuya yakalanan gençlerin çaresizlikten dolayı girdiklerini ifade eden Bingöl, gazetemize yaptığı açıklamada; Muş’ta madde bağımlısı sayısı her geçen gün artıyor. Bunun önüne geçilmezse bu ciddi rakamlara ulaşacaktır. Biz gençler olarak bu duruma savaş açtık ve yılmayacağız. Bunun için devlet büyüklerini yanımızda görmek istiyoruz. Ne yazık ki bu konuda duyarsızlık var. Biz bu duruma üzülüyoruz. Koronavirüs tedbirleri kapsamında merkezde tespit ettiğimiz madde bağımlısı gençlerin evlerini ziyaret ediyoruz ve kendi imkânlarımızla aileye destek vermeye çalışıyoruz. Keşke yanımızda bir yetkili olsa ve en azında madde bağımlısı gençlerin sorunlarını dinleseler, ama yok. Ziyaret ettiğimiz madde bağımlısı gençlerin işsizlikten dolayı kullanıcı olduklarını dinledik. Bazılarının ise kendi aileleri tarafından dışlanmasından dolayı madde kullandığını söylüyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. İlimizde çok sayıda işsiz genç var ve imkân yok. Gençler ya il dışına kaçıyor yâda madde bağımlısı oluyor. Bunu hiç araştıran oldu mu? Ne yazık ki yok ve yetkililerin de duyarsız kalması bizi de üzüyor. Biz Muş’ta herkesin kapısını çalacağız ve bu gençler için çağrıda bulunacağız” şeklinde konuştu.

“BİR GENÇ DAHA SAVAŞI KAZANDI”

Muş Gençlik Derneğinin başlattığı uyuşturucu ile mücadele savaşında bir gencin daha galip geldiğini ifade eden Bingöl; “Muş Gençliği Derneği olarak Bizler Muş ilimizde en önemli ve en meşakkatli işle uğraşmaktayız. Uyuşturucu ile mücadele etmekteyiz. Bağımlı olan kardeşimiz günlük çalışıp evine götüreceği parayı bu illete veriyordu. Dernek olarak haberimiz oldu kardeşimizi Elazığ Alkol-Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezine (AMATEME) göndermek için Sağlık Bakanlığı ile görüşme yaptık. Sağ olsun devlet büyüklerimiz AMATEM ile görüşüp yer ayrıldı. Ailesinden uzak 40 gün bir fiil amatemde yorucu tedaviden sonra kan tahlilleri temiz çıktı. Kardeşimiz ailesine sağlığına kavuştu. Uyuşturucu illetinden uzak tuttuk kardeşimizin şimdi işe girmesine de vesile olduk. Nasip olursa bir haftaya kadar işe başlayacak bizleri arayıp Allah senden razı olsun dedi. Ailemle çocuklarımla mutluyum dedi. Rabbim şahittir duygulandım. Bu dua bizlere yeter bir insanın gelebileceği en büyük mertebe güvenilir bir insan olabilmektir. Amacımız insanı yaşat ki devlet yaşasın her zaman Muş ilimizin ve Muş Gençliğinin hizmetindeyiz. Muş ilimize acilen 5 yataklı bile olsa AMATEM tedavi merkezi kurulması gerekiyor. Gençlerimizi kahve köşelerinde boş sokaklarda heba olmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”