MUŞ’TA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

MUŞ’TA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mekteplerinde başöğretmenliği kabul edişinin yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, Muş Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen törenle kutlandı.

Muş’ta 24 Kasım Öğretmenler günü düzenlenen tören ile kutlandı. Hükümet Konağı önünde İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunumundan sonra Muş Öğretmenevinde düzenlenen kutlama programına geçildi. Programda İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç ve Vali Yardımcısı Hasan Taş günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Sahra Gülen tarafından ‘Öğretmen’ adlı şiir okundu.

Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç konuşmasında en çok sevilen öğretmenin en çok seven öğretmen olduğunu belirterek; “İnsan ancak öğretmen sayesinde ahlakı, maneviyatı, erdemliliği, bilgiyi, beceriyi, medeniyeti öğrenebilir. “Beşikten mezara kadar oku” “bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” gibi kültür ve medeniyetimizin kılavuzu öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdikleri değer ile eşdeğerdedir. Yarınların daha aydınlık olması, muhasır medeniyetin üstüne çıkma hızımız, eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır. Bunu başarmak için fedakarca çalışan değerli meslektaşlarımı saygı ve şükranla yad ediyorum. Öğretmen, öğrencilerine ve bütün topluma aydınlanmakta liderlik yapma misyonunun sahibidir. Bu nedenle sürekli kendini geliştirmeli çağın gereksinimleri ile donatılmalı, donatmalı, yenilikleri yakından takip etmeli mesleğinin onurunu ve şerefini her zaman korumalıdır. Yaptığımız her iş ve hareket saygınlığımızı arttırmalıdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevgi, şefkat ve hoşgörü ile yaklaşarak onların minik limanlarına çağın gerektirdiği nakış nakış işlerken onlardan sevgimizi hiçbir şekilde esirgememeliyiz. Zira en çok sevilen öğretmen en çok seven öğretmendir. Bu müstesna güne anlam ve önemi itibariyle bakıldığında öğretmene gösterilen sevgi ve saygı bir bakıma topluma verilen değerle örtüştüğü asla unutulmamalıdır. Bu açıdan öğretmenler günü cefakar, fedakar öğretmenlerimizin değerinin bir kez daha düşünülüp onların milletimiz için değerlerinin hatırlandığı bir gün olması bakımından son derece önemlidir. Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen insanların kendi ayakları üstünde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan yol gösteren ve topluma arkasını dönmeden sürekli önünde giden gönül eridir. Bundan dolayı karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. Öğretmek ve öğrenmek dünya var oldukça önemini koruyacak ve öğretmenlik kutsal bir sanat olmayı daima sürdürecektir” şeklinde konuştu.

“ÖĞRETMEN VE ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ İLE İLGİLİ FARKINDALIĞIN OLUŞTUĞU GÜZEL BİR GÜNÜDÜR”

Programın devamında bir konuşmada Vali Yardımcısı Hasan Taş yaptı. 24 Kasım’ın öğretmen ve öğretmenlik mesleğinin farkındalık oluşturduğunu belirten Taş; “Bugün 24 Kasım öğretmenler günü, öğretmenlik mesleğini, öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini, öğretmeler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlerin mesleğe kabul törenini gerçekleştirmek ve emekli öğretmenleri saygıyla anmak için toplandık. Mesleğini icra ederken saldırılara maruz kalarak şehit düşmüş kahraman öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü 1981 yılından buyana öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bugün tüm öğretmenlerimizi saygı ve sevgiyle anıldığı, öğretmen ve öğretmenlik mesleği ile ilgili farkındalığın oluştuğu güzel bir günüdür. İnsanoğlu var olduğu günden beri onun eğitimi de en az fiziksel varlığı kadar önemli ve değerli kabul edilmiştir. İnsan içinde doğup büyüdüğü aile ortamında temel bilgileri aldıktan sonra daha donanımlı hale gelmesi için iyi bir öğretmene her zaman ihtiyaç duymaktadır. İnsanın bilgiyi, değerleri, maneviyatı, beceriyi, medeniyeti öğrenebilmesinde öğretmenin yeri oldukça önemlidir. Kültür medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. Yarınların daha aydınlık olması, muhasır medeniyetin üstüne çıkma seviyemiz eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır. Bunu başarmak için fedakarca çalışan öğretmenlerimize saygılarımı bir kez daha sunuyorum. Öğretmen çok iyi bilir ki sevgi olmadan bu mesleğin ideal bir şekilde yapılması mümkün değildir. Öğretmenlerini sevme oranına göre çocuklarımız eğitim öğretimde başarı göstermektedir. Kalbimizde öğrencilerimize duyduğumuz sevgi onların eğitim ve öğretim bakımından gelişmesini, kişiliklerinin oluşmasını sağlayan en temel öğedir. Kısaca sevgi öğretmenlik mesleğinin özüdür” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”