MUŞ’TA 3 BİN 35 KİŞİ AŞI OLDU

MUŞ’TA 3 BİN 35 KİŞİ AŞI OLDU

Tüm yurtta 14 Ocak’ta başlayan aşı çalışmaları devam ederken Muş’ta aşılanan kişi sayısı 3 bin 35 kişiye ulaştı.

Dünyayı etkisi altına alarak küresel salgın ilan edilen koronavirüs salgını ile mücadele devam ediyor. 14 Ocak tarihinde başlanan aşı çalışmaları ilk önce sağlık çalışanları daha sonra 90 yaş üstü yaşlılar ve engellilere yapılamaya başlandı. Muş’ta evinden çıkamayan 90 yaş üstü vatandaşlara hanelerine gidilerek aşı yapıldı. Bu hafta başından itibaren 85 yaş üşüt vatandaşlara yönelik aşı çalışmasına başlandı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin aşı tablosunun yer aldığı 'COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu' erişime açıldı. Erişime açılan platforma göre ilk sırada 224 bin 472 kişiyle İstanbul yer aldı. Bu ili 122 bin 332 kişinin aşılandığı Ankara izlerken, daha sonra 76 bin 688 kişiyle İzmir geldi. Muş’ta ise aşılama tarihinden itibaren 3 bin 35 kişinin aşı olduğunu belirtildi.

Tespit edilen yaşlıların hanelerinde aşılama çalışması yaptıklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Türkoğlu; “Aşı çalışmalarımız merkeze ve ilçelerde tüm hızıyla devam ediyor. Aşının ilk yapılmaya başlandığı günden bu yana yoğun bir tempoda çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlk başta sağlık çalışanları oldu. Daha sonra yaşlılar ve engellilere yönelik çalışmalara başladık. Ekiplerimiz merkezde ve köylerde haneleri gezerek yaşlılara yönelik aşılama çalımlarını yürütüyor. Gittiğimiz yerlere tam donanımlı ambulans ve personellerle yürütüyoruz çalışmalarımızı. Engellilerin ise evlerinde ve rehabilitasyon merkezlerinde yapılıyor. Herhangi bir yan etkiye karşı ekiplerimiz aşı yaptıktan sonra yarım saat kadar bir süre bekleme yapıp öyle ayrılıyorlar. Bugüne kadar çok şükür herhangi bir yan etki gösteren bir durum olmadı” dedi.

“OLABİLDİĞİNCE HİZMETTE AKSAMA YAPMADIK”

Salgının ilk gününden bu yana hastanede hem covid-19 hastaları hem de normal hastalara hizmet verdiklerini belirten Türkoğlu, herhangi hiçbir bulaş olmadan çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Hastane sağlık personellerinin özverili çalışmaları ile salgınla mücadele de hizmet verdiklerin ifade eden Türkoğlu; “Koronavirüs salgını ilk dönemlerinde polikliniklerde hasta sayısındaki düşüşler yok denecek durumuna geldi. Salgından önce günlük 70-80 hasta tedavi eden doktorun hasta sayısı 10-15’lere kadar düştü. Doktorların hastaları olmamasına rağmen hastanede hazır bir şekilde görevlerinin başında oldular. Pandemi döneminin başında ikinci piki yaşadığımız yaz aylarında düşüşler oldu. Ama biz kusursuz diyebileceğimiz bir organizasyonla aynı hastane içinde hem Covid-19 tedavisi hem de diğer hastalara hizmet verdik. Bizim burada tek hastane var. Bazı illerde daha fazla hastane var. Sadece koronavirüs salgını ile mücadele eden yada sadece normal hastaları tedavi eden hastaneler var. Bizde bu dezavantaj olmadığı için bunun sıkıntısını vatandaşlarımıza yaşatmadık. Hiçbir bulaş olmadan yapabildik. Girişleri ayrı tuttuk. Servisleri, yoğun bakımları ve yatan hastaların servislerini hepsini ayrı tuttuk. Dolayısıyla olabildiğince hizmette aksama yapmadık. İkinci pikin yaşandığı yaz aylarında dahi ameliyatlarımızı yaptık. Sağlık personellerimizin de büyük bir özverisiyle hem poliklinik ameliyatları hem de diğer hastaların yoğun bakım hizmetlerini koronavirüs salgını ile mücadele ederken hizmetlerimizi verebildik” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”