MUŞ’TA ‘İLKÖĞRETİM HAFTASI’ KUTLANDI

MUŞ’TA ‘İLKÖĞRETİM HAFTASI’ KUTLANDI

2021-2022 eğitim öğretim yılı ‘İlköğretim Haftası’ tüm ülkede olduğu gibi Muş’ta da koronavirüs tedbirleri gözetilerek düzenlenen tören ile kutlandı.

Muş’ta ‘ilköğretim Haftası’ düzenlenen tören ile kutlandı. İlk olarak Valilik önünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinin katılımı ile çelenk sunma merasimi düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç’ın Atatürk anıtına çelek bırakması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı2nın okunması ile devam etti.

‘İlköğretim Haftası’ münasebetiyle düzenlenen tören çelenk sunumunun ardından Prof. Dr. Vahit Özmen İlkokulu bahçesinde devam etti. Programa, Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Vali Yardımcısı Hasan Taş, kamu kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağlandı. Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz 'e, ilkokul öğrencileri tarafından çiçek taktim edildi. Buradaki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda bir konuşma yapan Vali Gündüzöz 2021-2022 eğitim öğretim yılının öğretmen ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulunarak, okullardaki eğitim önemine dikkat çekti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Gündüzöz, koronavirüs salgınında alınan tedbirlere riayet edilmesi gerektiğini söyledi.

Okul ortamındaki eğitimin vazgeçilmez bir unsur olduğunu kaydeden Vali Gündüzöz; “Bugün ilköğretim haftası, okullarımız her yerde açılıyor ve öğrencilerimiz okullarıyla buluşuyor. Dünyadaki salgın nedeniyle okullarımızdan ve öğretmelerimizden uzun süre ayrı kalmak zorunda kaldık. Eğitimimiz etkilenmesin diye devletimiz yoğun bir mücadelesi oldu. Ama biliyoruz ki okul ortamında, sosyal ortamda eğitim vermek ve eğitim almak, eğitimin tarafı olmak eğitimin vazgeçilmez bir unsurudur. Onun için her türlü teknolojiye de kullansanız, okul çatısı altında bir arada, arkadaşlarınızla birlikte eğitim görmek çok daha önemlidir.”

“ALLAH BİZİ DAHA İYİ DONANIMLI NESİLLERLE BULUŞTURSUN BİZİM UMUDUMUZ BU SEVGİLİ YAVRULARIMIZDIR”

Koronavirüs salgınından kurtulmanın tedbirlere uyularak atlatılacağını ifade eden Vali Gündüzöz, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bir anne babanın en önemli beklentisi kendi yavrusunun hayatta başarılı olması ve mutlu olmasıdır. Onun için annenizi ve babanızı çok sevdiğinize de bildiğimden onları mutlu etmek istiyorsak sorumluluklarımızı yerine getireceğiz, derslerimiz düzgün takip edeceğiz, ödevlerimizi yapacağız ve okulumuzu çok seveceğiz. Annemizi babamızı dinleyeceğiz, büyüklerimiz saygıyı, küçüklerimize de sevgiyi esirgemeyeceğiz. Bugün bir aradasınız, arkadaşlarınıza kavuşmanın mutluluğu içindesiniz. İnşallah dünyadan ve memleketimizden bu salgın belasından da hep birlikte kurallara uyarak kurtuluruz. Okulda da öğretmenlerinizin size söylediği sosyal mesafe olsun, hijyen olsun bu tip kurallara riayet edelim ve sağlığımızı koruyalım. Sevgili yavrularımıza Allah zihin açıklığı versin, kıymetli öğretmenlerimizde bu eğitim öğretim döneminde baştan en aşağıya kadar tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum. Allah bizi daha iyi donanımlı nesillerle buluştursun bizim umudumuz bu sevgili yavrularımızdır” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç ise insanın eğitildiği yerin kuşkusuz eğitim-öğretim kurumları olduğunu ifade etti. Bu kurumların ilk basamağı olan ilköğretimin hızlı kalkınma süreci içerisindeki yeri ve öneminin çok büyük olduğuna dikkati çeken Kıvanç, “Günümüz öğretmeni hem bilgi yüklü hem bilgi portalına ulaşmanın yollarını öğreten hem de çok iyi bir formasyona sahip olması gerekir ki yaptığı işten haz alıp, meslekteki iş doyumunun farkında olabilsin. Çocuklarımızı Milli Eğitimin genel amaçları doğrultusunda milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerleri benimseyen, kendisine, ailesine ve topluma yararlı, bilgi teknolojilerini kullanabilen, problem çözme yeteneği gelişmiş fertler olarak yetiştirmek temel hedefimiz olmalıdır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiir ve şarkılar seslendirildi. Programa, Vali Yardımcısı Hasan Taş, kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”