MUŞ'TA KANATLI HAYVANLAR SAHİPSİZ BIRAKILMIYOR

MUŞ

Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri doğal ortamlarda kanatlı hayvanları sahipsiz bırakmıyor. Özellikle kırsal kesimlerde yemleme yapan ekipler daha sonra takibe alıyor

Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince, kış mevsimin çetin geçtiği kentte yiyecek bulmakta zorlanan kanatlı hayvanların doğal ortamlarında desteklenmesi amacıyla yemleme çalışma yaptı.

Merkeze bağlı Derecik köyüne giden ekipler, yüksek kar örtüsünün bulunduğu dağların yamaçlarına ve vadilere yem bıraktı. Ekipler aynı zamanda daha önce bırakılan yemleri de takip ediyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürü Haydar Taşdemir, her yıl kış aylarında yaban hayvanlarının aç kalmaması için doğaya yem bıraktıklarını söyledi.

Yılda ortalama 5-6 ton yem kullanarak yaban hayvanlarını doğal ortamlarında beslemeye çalıştıklarını belirten Taşdemir, şöyle konuştu: "Ekiplerimiz kara aldırış etmeden haftada birkaç kez kuşların yoğun bulunduğu bölgelere giderek yem bırakıyor. Mart'ın sonuna kadar yemleme çalışmalarımız devam edecek. Yem bıraktığımız bölgeleri sürekli takip ediyoruz. Eğer yemler olduğu gibi kalıyorsa, başka bölgelere ulaştırıyoruz."




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”