MUŞ’TA SIKI TEDBİRLER OLUMLU SONUÇ VERDİ

MUŞ’TA SIKI TEDBİRLER OLUMLU SONUÇ VERDİ

Muş İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kademeli normalleşmenin ele alındığı kabine toplantısı sonrası kentte uygulanan yasakların kısmen kaldırıldığını açıkladı

Muş İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz başkanlığında toplanarak yeni kararlar aldı.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Kasım ayı sonundan itibaren uygulanan bazı tedbirlerin esnetildiği belirtildi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23, 27. ve 72. maddelerine göre toplanarak hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasına, kafe, restoranların, pastanelerin belirli saatlerde açılmasına, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasına ve belirli tedbirlerin esnetilmesine karar verdi.

Muş Valiliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 1 Mart 2021 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan kabine toplantısı yeni kontrollü normalleşme sürecine dair temel usul ve esaslar, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak belirlendiği ifade edildi.

Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, kentin mavi renk ile düşük riskli iller arasında yer almasında katkısı olanlara teşekkür dileklerini ileterek; “Şehrimiz mavi renk ile düşük riskli iller arasında yer almaktadır. Muş’u düşük riskli iller kategorisine taşıyan fedakar sağlıkçılarımıza, denetimlerini aralıksız sürdüren güvenlik güçlerimize ve tedbirlere hassasiyetle uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlimizin düşük riskli iller arasında yer almaya devam etmesi için maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam edelim. Unutmayalım ki sosyal mesafe kurallarına riayet etmezsek kısıtlamalara geri dönebiliriz. Alınan tüm tedbirler siz hemşerilerimizin sağlığı içindir. Koronavirüs salgınını birlikte yeneceğiz” dedi.

YEME İÇME YERLERİ 07:00 İLE 19:00 SAATLARİ ARASINDA MÜŞTERİ ALABİLECEK

Muş Valiliğinden yapılan açıklamanın devamında maske mesafe ve temizlik kuralları tedbirinin elden bırakılmaması vurgulanarak; “Sokağa çıkma uygulaması kapsamında; hafta içi ve hafta sonu günlerinde saat 21:00-05:00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına,  65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı genç ve çocuklarla ilgili sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasına, Yeme içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri saat 07:00-19:00 saatleri arasında belirlenen kapasite oranına göre faaliyet gösterebilecek olup, Sağlık Bakanlığı Covid19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulları (masalar ve koltuklar arası) göz önünde bulundurularak açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde % 50 kapasite sınırlaması oranı uygulanarak mekânda bulunabilecek masa koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecektir. Bu kapsamdaki yeme içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebileceklerdir” denildi.

LOKANTA VE KAFELERDE SEYRETİLMİŞ OTURMA PLANI UYGULANACAK

Sabah 07:00 ile 19:00 saatleri arasında açık olacak olan lokanta ve kafeler için İçişleri Bakanlığının belirlediği şekilde masa sandalye dizaynı yapılacağı belirtilen açıklamanın devamında;  “Covid­19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberindeki mesafe kuralları ile belirtilen kapasite kullanım oranlarına göre her bir yeme ­içme yeri için, İçişleri Bakanlığının 02.03.2021 tarih 3514 sayılı genelgesindeki oturma düzeni planı hazırlanacak ve içeride aynı anda bulunacak müşteri sayısı müşterilerin içeriden ve dışarıdan rahatlıkla görebileceği şekilde ilan edilecektir. HES kodu kontrol edilmeksizin müşteri kabul edemeyecek olan yeme içme yerlerinde onaylanan oturma düzeninde belirtilen şeklin dışında mekânda kesinlikle fazladan masa koltuk bulundurulmasına müsaade edilmeyecektir. Girişlerde HES kodu kullanılması ve seyirci/refakatçi/misafir alınmaması kaydıyla halı saha, yüzme havuzu vb. tesisler 09.00-19.00 saatleri arasında çalışabilecektir. Nikâh ve nikâh merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8 m2 alan ayırmak, katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecektir. Nikâh veya nikâh merasimi şeklindeki düğünlerde de kişi ve alan sınırlamalarının kontrolünün sağlanması için nikâh ve/veya düğün salonu işletmelerince yapacakları her türlü organizasyon öncesinde kişisel verilere yer verilmeksizin hangi günde hangi saat aralıklarında nikâh veya nikâh merasimi şeklindeki düğün organizasyonu yapacaklarının en az üç gün öncesinden Valilik/Kaymakamlıklara eDevlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden ya da doğrudan dilekçe ile bildirilmesi sağlanacaktır.”

STK’LARIN GENEL KURUL FAALİYETLERİ HAKKINDA BELİRLENEN KURALLAR

Valilikten yapılan açıklamada STK’ların genel kurul faaliyetlerinde uyması gereken kurallarda paylaşılarak; “Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikleri kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ilgili kurum/kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınarak yapılabilecektir. Ayrıca denetim faaliyetlerinin kesintisiz yürütülmesi amacıyla yukarıda belirtildiği şekilde kişilerin bir araya gelmesine neden olacak her türlü etkinliğin Valilik/Kaymakamlıklara (ilgili mevzuatında başkaca bir hüküm bulunmadığı takdirde en az üç gün öncesinden) bildirilmesi sağlanarak bu kurum/kuruluşlarca yapılacak etkinliklerde belirlenen kurallara ve kişi ve alan sınırlamalarına riayet edilip edilmediğinin denetim ekiplerince kontrol edilmesi sağlanacaktır. 2021/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle kamudaki çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülmüş olup Valiliğimizce gerek görülmesi halinde Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kademelendirilmiş mesai başlama ve bitiş saatleri tespit edilebilecektir. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan kararlara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararına varılmıştır” denildi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”