“MUŞ’UN GENÇLİĞİNİ UYUŞTURUCUYA KURBAN ETMEYELİM”

“MUŞ’UN GENÇLİĞİNİ UYUŞTURUCUYA KURBAN ETMEYELİM”

Muş Gençliği ve Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, bağımlı gençlere yönelik yaptıkları çalışmaları anlatarak gençliğin uyuşturucuya kurban edilmemesi gerektiğini söyledi

Uzun zamandan beri kentte uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele eden Muş Gençliği ve Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl son dönemlerde yapılan çalışmalarını anlattı. Uyuşturucu bağımlıları ile mücadelede adından sıkça söz ettiren dernek, birçok ailenin yuvasının yıkılmasını önledi.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Bingöl, son 4 aylık bilançoyu açıkladı. Tedavisi tamamlanan ve devam eden bağımlıların sayısına dikkat çeken Bingöl, aynı zamanda tedavi olmak için sıra bekleyenlerden de bahsetti. Dernek Başkanı Bingöl ve yönetimi sayesinde tedaviye alınan gençlerin birçoğunun evli ve çocuklu olduğu gözlemlendi. Başkan Bingöl, çalışmalarının yanı sıra Muş’ta tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurulması için mücadele ettiklerini dile getirdi. Devlet büyükleri ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda yer tahsisi için söz aldıkları müjdesini veren Bingöl, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadelenin sadece derneğin çalışmaları ile olmayacağını vurguladı.

Uyuşturucu illetinin yakalanan gençlerin kurtarılması için onlara güven verilmesi gerektiğini büyük önem arz ettiğini kaydeden Bingöl; “8 yıldır sahada Muş gençlerinin girdiği bağımlılıkla mücadele etmekteyiz. Derneğimizin amacı ise ilimizdeki gençlerin boş sokaklarda yada kahve köşelerinde heba olmalarını istemiyoruz. Çünkü boşta kalan herkes suça meyillidir. Bizler yarının geleceği olan gençlerimize sahip çıkmamız için il genelinde uyuşturucu ile mücadele etmekteyiz. Dernek olarak son 4 ay içerisinde 14 bağımlı kardeşimizi bu bataklıktan çekip aldık. Şuanda 3 kişinin tedavisi bitti, 4 kişinin ise tedavisi devam ediyor. Tedavisi devam eden kardeşlerimizden biri 102 gün, 56 gün, 55 gün ve bir diğeri ise 47 gündür tedavi görmektedir. Hali hazırda bağımlılığı ağır olan 7 kardeşimizde derneğimize müracaat etmiş. İlimizde tedavi merkezi olmadığından çevre iller ve İstanbul’da Bayder Yaşam Merkezine ilaçlı tedaviye göndermekteyiz. Bağımlı olan kişiler çok ağır süreçlerden geçiyor. Uyuşturucu bağımlılığı beyinde olan bir hastalıktır. Gece uyumuyorlar ve sürekli halüsinasyon görüyorlar. Belli bir zamandan sonra yoksunlaşıyorlar hepsinin bir hayat hikayesi var. Girdikleri bu uyuşturucu bataklığına işsizlikten, boşluktan, arkadaş çevresine uyduğundan veya sosyal bir aktiveleri olmadığından giriyorlar. Bunun hiçbir yerde tedavisi yok. Bağımlı kardeşlerimize önce güven verilmesi gerekiyor. Daha sonra kendisinden güven beklenilmesi gerekir” dedi.

“İLİMİZDE UYUŞTURUCU KULLANIMININ YAŞI HER GEÇEN GÜN DÜŞÜYOR”

Bingöl, il genelinde uyuşturucu kullanımının yaşının her geçen gün düştüğünü belirterek; “Mesela şuanda 104 gündür 17 yıllık bağımlı olan kardeşimiz tedavi olmakta. 4 kızı ve eşine biz bakıyoruz. Biz Muş’ta bağımlılıkla mücadele eden tek derneğiz. Her kim aramışsa koşup yardım etmişiz. Çünkü biz diyoruz ki Muş’un gençliğini uyuşturucuya kurban etmeyelim. Gençlerimize sahip çıkmalıyız, onları topluma kazandırmalıyız. Uyuşturucu ile mücadele bizler için insanlık onuru ve gururudur. Dolayısıyla herkesi bizim gençlerimize el uzatmasını ümit ediyoruz. Yarının geleceği olan gençlerimize bizler sahip çıkmazsak onları başka yerlerde görebiliriz. Bunlarda bizler için kazanç değil büyük kayıplar olur. Çünkü uyuşturucu kullanan kişiyi tek düşünmeyeceksiniz aynı zamanda ailesi de var. O insan bir suça karışsa ailenin tümünü kapsıyor. Bunun için ilimizde acil bir şekilde rehabilitasyon merkezi kurulmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerde çalışmalarımızı takdim ettik. Yer tahsisi için söz verildi. Diğer illerde nasıl varsa ilimizde de kurulmasını istiyoruz. İlimizde uyuşturucu kullanımının yaşı her geçen gün düşüyor. İlimizde iki temel sorun var. Biri istihdam diğeri ise gençlerin uyuşturucu bağımlılığından kurtulmasıdır. Biz bağımlılıktan kurtardıktan sonra süreç ondan sonra başlıyor. Çünkü bağımlılık beyinde olan bir hastalıktır.”

“ONLARA GÜVENİP KENDİLERİNİ DEĞERLİ HİSSETMEMİZ LAZIM”

Gençlerin uyuşturucu illetinden kurtulması için kendilerine güven verilmesinin gerektiğini kaydeden Bingöl, konuşmasının devamında; “Bizler bu işi gönüllü olarak yapıyor. Kimseden herhangi bir beklenti içinde değiliz. Devlet büyükleri ve ilimizin bürokrasileri bu işin çözüm yolları için gerekli çalışmaları yapmaları gerekiyor. Uyuşturucu ile mücadele edebilmek için topyekûn mücadele etmek gerekir. Sadece derneğimizle halledilecek bir sorun değildir. Herkese elini taşın altına atarsa bu işi bir nebze de olsa çözeriz. Tedavi tamamlanan ve biten gençlerimiz İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan ‘Gençliğe İyi Bak’ projesi ile bizlere geldi. Bizim tek amacımız uyuşturucu illetine giren gençlere umut ve ışık olmaktır. Bu da maneviyatla ve iradeyle olur. Onlara güvenip kendilerini değerli hissetmemiz lazım. Onlarla iyi geçinmeyi öğrenmemiz lazım. Gencellerimizin yalnızca ailelerinin değil çevrenin ve toplumun en kıymetli varlıkları olduğu düşüncesi ile hareket etmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.            




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”