“NİSAN AYINDA ÇALIŞMALARI BAŞLATMAYI PLANLIYORUZ”

“NİSAN AYINDA ÇALIŞMALARI BAŞLATMAYI PLANLIYORUZ”

Muş Belediyesi Mart ayı meclis toplantısını Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yaptı. Yeni projelerin konuşulduğu toplantıda Başkan Asya Nisan ayında çalışmaların startını vermeyi planladıklarını söyledi

Muş Belediyesi Mart ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye ek hizmet binasındaki meclis salonunda yapılan toplantıya meclis üyeleri ve birim amirleri katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, geçen dönemde yarım kalan çalışmalar ve bu yıl hayata geçirilecek olan yeni projeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Geçtiğimiz günlerde Ankara ziyaretinde yapmış olduğu görüşmelere değinen başkan Asya, bakanlarla görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirtti.

Öte yandan Cumhuriyet caddesi ve İstasyon caddesinin üst yapı çalışmaları ve Lale Vadisinin ikinci etap projelerinin ihale sürecinde olduğunu kaydeden Asya, çalışma sezonunun başlaması ile yeni projeler hayata geçireceklerini vurguladı. İçme suyu temini için başlattıkları sondaj çalışmaları hakkında ise güzel sonuçlar aldıklarını ifade eden Asya, su sorununu asgariye indirmeyi hedeflediklerini belirtti.

“SPOR KOMPLEKSİ YAPILMASI TALEBİMİZİ SUNDUK”

Mart ayı meclisini icra etmek üzere bir araya geldiklerini belirten Başkan Asya, toplantının özelde ilimize, genelde ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi dileyerek; “Kış mevsimi olması dolayısıyla bu yıl hamdolsun karla mücadelemiz geçmiş yıllara oranla çok ciddi bir sıkıntı oluşturmadı. Bu anlamda rutin hizmetlerimizi ve proje işlerimizi yapmakla meşgulüz. Geçtiğimiz ay Ankara’daki ziyaretlerimizde Milletvekilimiz ile birlikte çeşitli görüşmeler yapma fırsatımız oldu. Gençlik ve Spor Bakanımız Kurtik Kayak Merkezi Projesi ile yeni otobüs terminalimizin arka kısmındaki arazinin spor kompleksi yapılması talebimizi sunduk. Makul ve desteklenebilir bir proje olarak kabul gördüğünün sevincini yaşadık. Sayın Bakanımızın Mart ayı içerisinde ilimize bir program çerçevesinde geleceğini ve talep ettiğimiz projelerimizi yerinde inceleyeceği bilgisini aldık. Akabinde Enerji Bakanımız ile görüşmemiş oldu. İlimizin enerji alanındaki yatırımlarını kendileri ile istişare ettik. TOKİ ile yaptığımız görüşme sonucunda Kale’mizin çevresine adeta çelik zırh yapılmak suretiyle fore kazık ve angraj çalışmaları başlatıldı ve inşallah Haziran ayına kadar bu çalışmaların tamamlanmasını umuyoruz” dedi.

“TARİHİ YAPILARIMIZI GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Kentteki tarihi yapıları korumak için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Asya, “Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız Tarihi Muratpaşa Camii’nin aslına uygun bir şekilde yapılmasını Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ile görüştük. İnşallah 2021 yılında hem Tarihi Muratpaşa Camimiz aslına uygun bir şekilde yapılacak, hem de Hacı Şeref ile Ulu Cami arasındaki alanda WC, gasilhane, abdesthane ve üzerinde park olacak şekilde gerekli düzenlemelerin yapılacağı müjdesini aldık. Geçen ay Başkanlar Kurulu toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettiğimiz gibi Lise Caddesindeki 7 bin 100 metrekare eski subay lojmanları yerinin Muş Belediyesi’ne tahsisi talimatını verdikten sonra Milli Savunma Bakanlığımız ile gerekli çalışmaları tamamlamak üzere görüşmelerimiz devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET CADDESİ ÜSTYAPI PROJESİ 9 MART’TA İHALEYE ÇIKIYOR”

Cumhuriyet Caddesi’nde yapılacak çalışmalara değinen Başkan Asya “Değerli arkadaşlar, Cumhuriyet Caddemizin altyapı çalışmalarından kaynaklı ciddi tahrip olduğunun farkındayız. Bu caddemizin üstyapısını yenilemek hazırladığımız proje neticesinde ihale sürecini başlattık. 9 Mart’ta yapılacak ihale sonrası inşallah Cumhuriyet Caddemizi kaldırımları ile, aydınlatmaları ile, asfaltı ile birlikte bir bütün olarak yenileyerek hizmete sunacağız. Nisan ayında çalışmaları başlatmayı planlıyoruz. Kısa bir sürede bu çalışmayı tamamlayarak esnaf kardeşlerimizin de mağdur olmamasını ve vatandaşlarımızın da konforlu bir şekilde hayatlarını ve ulaşımlarını sağlamalarını hedefliyoruz. Üstyapı çalışmalarının ve hazırlıklarının devam ettiğini kaydeden Başkan Feyat Asya, “İstasyon Caddemizin orta refüjünü de caddeye yakışır bir şekilde yapıyoruz. İnşallah 5 Mart tarihinde bu projemizin de ihalesini yaparak gerekli çalışmaları başlatmış olacağız. Lale Vadisi Parkı’nın ikinci etabı için başlattığımız çalışmalarda sona geldik. Projesi hazırlanma aşamasına geldi. İnşallah kısa bir süre içerisinde bu projemizi de ihaleye çıkarmış olacağız” dedi.

“İÇME SUYU SIKINTISINI ASGARİ DÜZEYE İNDİRECEĞİZ”

Başkan Asya konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Saray Mahallesi’nde bir yeşil alan ve park oluşturmak için uzun bir süre bir arsa arayışı içerisindeydik. Son olarak 2 bin 500 metrekarelik bir alan tespit ettik. O alanı mahallemize bir yeşil alan olarak kazandırmak için talimatlandırdık. Hatta park alanı bozulmayacak şekilde bir bilgi evi de düşünebiliriz. Devlet Su İşleri ile yaptığımız protokol çerçevesinde 3 sondaj tamamlandı. Toplamda 7 sondaj yapacağız. 3 sondajımızda hamdolsun iyi bir sonuç aldık. İçme suyu sıkıntımız bu çalışmalarımız ile inşallah asgari düzeye inmiş olacak. Altyapı projemiz kapsamında içme suyu hatlarının bağlantılarında gerekli çalışmayı başlattık. İnşallah Nisan ayında önceliğimiz Cumhuriyet Caddesi olmak üzere abone bağlantılarına başlayıp yeni sistemi devreye almış olacağız. Aynı şekilde Alparslan 2 Barajından temin edilecek içme suyu projesinin de önümüzdeki aylarda başlamasını umuyoruz. İlkbahar ile birlikte planladığımız çalışmaları ve projeleri inşallah bir bir hayata geçirmiş olacağız. Bu anlamda Mart ayı meclis toplantımızda alacağımız kararların ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diler, hepinizi saygılarımı sunarım.”

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından meclise katılan vatandaşların talepleri dinlendi. Toplantı, meclise havale edilen evrakların görüşülmesi ile devam etti.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”