ÖĞRENCİLERLE ‘LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI’ ETKİNLİĞİ

ÖĞRENCİLERLE ‘LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI’ ETKİNLİĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığınca ilköğretim 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak amacıyla her yıl düzenlediği ‘Lider Çocuk Tarım Kampını’ bu yıl da 'Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yet

Tarım ve Orman Bakanlığınca ilköğretim 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak amacıyla her yıl düzenlediği ‘Lider Çocuk Tarım Kampını’ bu yıl da 'Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği' kapsamında gerçekleştirildi.

Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü merkez DSİ İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencilerine ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığınca her yıl 24-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ kapsamında öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırılması hedefleniyor.

Düzenlenen etkinlik kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, öğrencileri makamında ağırladı. Bakanlık ve il müdürlüğü faaliyetlerini çocuklara anlatan Müdür Gün, çocuklardan gelen soruları da cevapladı. 'Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği' konusu altında başlatılan etkinlik kapsamında öğrenciler çeşitli işletmelerde gezdirilecek.

Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgiler veren İl Müdürü Mehmet Gün, çocukların bilgi ve birikimi için faydalı olacağını belirterek; “Bakanlığımız tarafından 2014 yılından itibaren her yıl ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine doğa bilincini ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ adı altında etkinlik düzenlenmektedir. Lider Çocuk Tarım Kampı için 24-26 Mayıs 2022 tarihleri arasında hazırlanan program dahilinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlemiş olduğu 4’üncü sınıf öğrencilerinden toplam 25 öğrenci katıldı. İl Müdürlüğümüz ve bakanlığımızın yaptığı faaliyetleri çocuklarımıza aktarıyoruz. Öğrencilerimizin kafalarına takılan soruları da cevaplandırıyoruz. Müdürlüğümüzün faaliyet alanını ihtiva eden bu programın; çocuklara hayata dair faydalı bilgi birikimi sağlayacaktır” dedi.

“ÇOCUKLARLA OLMAK BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Müdür Gün, etkinlik kapsamında çocukları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek; “Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliği kapsamında çocuklara il müdürlüğümüze bağlı şubeler ve yapılan çalışmalar tanıtıldı. 2022 yılının teması 'Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği' olarak ilan edilmesi sebebiyle teknik personellerimiz tarafından balıkçılık ve su ürünleri konusunda sunum yapıldı. Etkinliğimizin üçüncü günü Varto ilçemizde bulunan Su Ürünleri Üretim tesisine yapılacak gezi ile balık türleri ve balık yetiştiriciliği hakkında uygulamalı olarak eğitim verilecektir. Bakanlığımız tarafından başlatılan etkinlik kapsamında çocuklarla olmak bizleri mutlu ediyor. Teknik personellerimiz ile öğretmenler eşliğinde Tanpa Tavuk Çiftliği, Dizdaroğlu At Çiftliği, Yıldız Tarım İşletmesi, çilek bahçeleri ve Varto balık tesisi gezisi yapılacak. Gezi ziyaretleri ve bilgilendirmelerimizin sonunda öğrencilerimize katılım belgeleri verilecektir” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”