Operasyon Devam Ediyor

Operasyon Devam Ediyor

Varto İlçesinde devam eden ve önceki gece sıcak temas sağlanarak, biri sağ, ikisi yaralı ele geçen teröristler ile ilgili olarak açıklama yapıldı.

Varto İlçesinde devam eden ve önceki gece sıcak temas sağlanarak, biri sağ, ikisi yaralı ele geçen teröristler ile ilgili olarak açıklama yapıldı.


 


Vali Vekili Çetin Kılınç, yaptığı açıklamada, Varto İlçesi İçmeler mevkiinde operasyonların devam ettiğini belirtti.


 

Vali Vekili Çetin Kılınç, Varto İlçesinde devam eden operasyonla ilgili açıklamada bulundu. Kılınç yaptığı açıklamada: 23.05.2012 günü Varto ilçe J.K.lığında görevli J.Bçvş. Erdinç AYDIN IN görev dönüşü ilçe merkezindeki evine girmek üzere iken şehit edilmesi olayı sonrasında Varto- Armutkaşı bölgesine operasyon faaliyetinde (3) BTÖ mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiş, müteakiben, yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Muş-Varto İlçesi Yılanlı Köyü Güllüce bölgesinde bir grup BTÖ Mensubunun bulunduğu öğrenilmesi üzerine, BTÖ mensuplarının yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla; 27.05.2012 günü saat:21.45 sıralarında Muşİl J. Komutanlığına bağlı birlikler ve Muşİl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin takviyesi ile yapılan operasyon faaliyetinde, Güllüce bölgesinde bir grup BTÖ mensubu ile karşılaşılmış, (1) sağ (2) yaralı olmak üzere Toplam (3) BTÖ mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Yaralı olarak ele geçirilen (2) örgüt mensubu aynı gün saat:00.30 sıralarında tedavilerinin yapılması için Muş Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Operasyon sonrası etkisiz hale getirilen BTÖ mensuplarının bulundukları yerlerde ve üzerlerinde yapılan aramalarda (2) adet kaleşnikov piyade tüfeği, (1) adet büyük telsiz, (3) adet küçük el telsizi, (4) adet elektrikli fünye (2) kg plastik patlayıcı (1) adet el bombası (1) adet video kamera (1) adet fotoğraf makinası ile bol miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Terör örgütü faaliyetlerinin etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara Muşİl K.lığınca aralıksız olarak devam edilmektedir” dedi.



GELİN ALMAYA GİDEN AİLE SİLAHLA TARANDI

UYUŞTURUCU MADDEYE 33 TUTUKLAMA

HIRSIZLIĞA 27 TUTUKLAMA

Jandarma, Anneler Günü nü Unutmadı

Durmaz ın Bir Yılı

Muş-Kulp Yolunu Havaya Uçurdular

Polisten Kaçamadılar