ÖZEL ÖĞRENCİLER İLK DEFA PALYAÇO İLE BULUŞTU

ÖZEL ÖĞRENCİLER İLK DEFA PALYAÇO İLE BULUŞTU

Muş’un Varto ilçesinde faaliyet gösteren bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, özel öğrenciler için müzikle terapi, kukla gösterisi düzenleyerek, palyaço ile buluşturdu

Varto ilçesinde 200 engelli öğrenci ile faaliyet gösteren bir rehabilitasyon merkezi, müzikle terapi hizmeti veriyor. İki yıldır farklı etkinliklerle engelli öğrencilerin topluma entegre olması ve sosyalleşmesi için kolları sıvadı. Hayatlarında ilk defa palyaçolarla karşılaşan öğrenciler, palyaçonun burnunu tutarak birlikte oyun oynadılar. Müzik terapi, kukla gösterisi ve palyaço etkinlikleriyle buluşan engelli öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Palyaço ve kukla gösterisi ile çocuklar doyasıya eğlendi. Ardımdan öğrenciler bireysel sınıflarda eğitimlerine devam ederek etkinlikler yaptılar. Varto ilçesinde faaliyet gösteren bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, engelli öğrencilere yönelik eğitimlerini sürdürüyor. En büyük destekçileri öğretmenleriyle saz eşliğinde şarkılar seslendiren öğrenciler, müziğin terapi etkisini görüyor. Öğretmen ile arkadaşlarının alkışlarını da toplayan özel öğrenciler, böylece sosyal ve kültürel etkinliklere katılma fırsatı yakalıyor.

Özel öğrenciler için palyaço kılığına öğretmen Murat Dursun öğrencilerin eğlendirmekten mutlu olduğunu dile getirerek; “Özel eğitimdeki çocuklar için bir palyaço gösterisi yaptık. Bu palyaço gösterisi ilk defa oldu. Özel çocukların yüreklerine dokunduk. Onların mutlu olması ile bizlerde mutlu olduk. Benim de çocuklarım var. Bir baba olarak sadece özel eğitim okulundaki değil diğer bütün çocukları bu şekilde mutlu etmek isterim. Böylece daha iyi bir eğitim anlayışı olur diye düşünüyorum” dedi.

“SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDA DA FAALİYET YÜRÜTÜYORUZ”

 Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi müdürü Remzi Tepe, öğrencilere eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel alanda faaliyet yürüttüklerini söyledi. Özel öğrencilerin eğlenmesi ile kendilerinin de mutlu olduklarını ifade eden Tepe, özel öğrenciler için yaptıkları müzikle terapi etkinliğinin önemine dikkat çekti.

Özel öğrencilerin normal bir birey gibi olması için mücadele ettiklerini ifade eden Tepe; “Bundan önceki etkinliklerimizin ana kaynağında müzik ile terapi vardı. Osmanlılardan ve eski çağlardan bu yana devam eden müzikle terapinin küçük bir yansımasını gördük. Biz bunu burada halen devam ettiriyoruz ama farklı olarak bugünkü etkinliğimizde ilçemizde çok nadir görülen palyaço uygulaması etkinliğimiz var. Palyaçolarla çocukların ne kadar eğlendiğini gördük. Öğrencilerimizi köylerden, evinden alıp etkinlikler için merkezimize getiriyoruz. Her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bir dükkânda alışverişten tut, berberde tıraş olmasına kadar, kendi ihtiyaçlarını temin edebilmesine kadar ne gerekiyorsa, biz onu yapıyoruz. Okulumuzun en büyük amacı olan özel eğitim, özel çocukların daha iyi bir birey olabilmesi için mücadele ediyoruz.”

“ÖZEL ÖĞRENCİLERİN MÜMKÜN OLDUĞUNCA EĞİTİMİNİ AKSATMAMAYA ÇALIŞTIK”

Pandemi sürecinde özel öğrencilerin eğitiminin aksamaması için mücadele ettiklerini dile getiren Tepe konuşmasının devamında; “Aldıkları eğitimle normal bir birey gibi yaşamını sürdürmesini hedefliyoruz. Okul bünyesinde verilen eğitimlerin yanında sosyal ve kültürel alanda da faaliyet yürütüyoruz. Okulumuz bünyesinde olan öğrencilerimiz bizler için çok özel olduklarını belirtmek isterim. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz gibidir. Koronavirüs salgını ile mücadele de sıkıntı yaşamamak için elimizden geldiğince tedbirleri en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Pandemi sürecinde özel çocukların evde kalmaması için mümkün olduğunca okulda eğitimini aksatmamaya çalıştık. Özel çocuklarımız evde kaldığı zaman ev halkına ayrı bir yük oluyor. Ama buraya geldiği zaman aldıkları eğitim, öğretmenlerin sunduğu ortam ile bir terapi görevi görüyor. Eğitimlerin yanı sıra normal bireylerle bir araya gelmek istiyorlar” ifadelerini kullandı. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”