“ÖZGÜRLÜK MEŞALESİNİ HER ZAMAN TAŞIMAYA GAYRET ETTİK”

“ÖZGÜRLÜK MEŞALESİNİ HER ZAMAN TAŞIMAYA GAYRET ETTİK”

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Muş 2 nolu Şubenin Genel Kurulunda yaptığı konuşmada; “Özgürlük mücadelemizin meşalesine de her zaman taşımaya gayret ettik” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Muş 2 Nolu Şubenin 2. Olağan Genel Kuruluna katılmak üzere Muş’a geldi. Sendika binasında yapılan genel kurulda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum birlik ve beraberlik mesajı verdi. Sendikanın kurulduğu günden bu yana verilen mücadelelerine değinen Genel Başkan Yardımcısı Olçum, ülkenin üzerine oynanan oyunlara da dikkat çekti.

Eğitim-Bir-Sen’in ülkenin yegane sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Olçum; “Türkiye genelinde üniversitelerle birlikte 140 tane şubemizde bir genel kurul sürecine girdik. 15 Ekim itibariyle başladık. 30 Ekim’e kadar da devam edecek. Eğitim-Bir-Sen bu milletin geleceğiyle idealleri olan bu konuda çok sözü, gücü ve birikimi olan Türkiye genelinde Eğitim-Bir-Sen özelinde 450 bin Memur-Sen genlinde 1 milyon 100 bini aşan ve bu sayısıyla da sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın en büyük eğitim sendikası konumuna gelen Türkiye’nin yegane sivil toplum kuruluşudur” dedi.

“MÜCADELEMİZİ DE HİÇBİR ZAMAN 4688’İN MEVZUATINA HAPSETMEDİK”

Yetkili sendika olduktan sonra mücadelelerini 4688 sayılı yasaya hapsetmediklerini dile getiren Olçum; “Eğitim-Bir-Sen olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar kendimize dünyevi tabular üretmedik. Bütün dünyevi tabuları kırarak ve yarına dair yeni şeyler söyleyerek ve üreterek kültür ve medeniyetimizi referans alarak bu mücadeleyi sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Eğitim-Bir-Sen olarak sendikacılığımızı sadece 4688 sayılı yasanın mevzuatına hapsetmedik. Bir taraftan 4688 sayılı yasanın bize yüklediği ekonomik ve sosyal özlük haklarımızın korunması ve geliştirilmesi adına bu mücadeleyi yetkili olmadığımız dönemde de yetkiyi aldığımız günden bu güne kadar hamdolsun ki hakkıyla yerine getiriyoruz. Bütün bunların toplamında bu mücadelemizi de hiçbir zaman 4688’in mevzuatına hapsetmedik. Bir taraftan bu mevzuatın bize yüklediği kamu çalışanlarının beklentilerini karşılama boyutuyla mücadelemizi sürdürdük. Bir taraftan da özgürlük mücadelemizi meşalesine de her zaman taşımaya gayret ettik.”

“BİR ŞEYLERİ YENİDEN OKUMAK VE YORUMLAMAK GEREKİYOR”

Olçum, bin yıllık medeniyet geçmişinin imha edilmeye çalışıldığını belirterek; “Türkiye’nin darbeler ülkesi olduğu cümlesini çok duyardık. Ben 15 Temmuz hain darbe girişimize kadar çıktığım kürsülerde artık bu ülkenin darbeler ülkesinden çıktığını, darbelerin tarihin çöp sepetindeki yer aldığını ifade ederdim. Ama 15 Temmuz hain darbe girişimi bana bu cümlemi tekrar gözden geçirmem gerektiğini hatırlattı. Dışardaki emperyal baronların içerdeki uşaklarıyla hala bugünün dünyasında Türkiye’nin kodları ile oynandığını 15 Temmuz hain darbe girişimleriyle bir kez daha gösterdiler. O zaman bir şeyleri yeniden okumak ve yorumlamak gerekiyor. Şu yakın kısa tarihimize de bakıyorum, her 10 yılda bir iradesine ipotek koyulan bir ülkede yaşıyoruz. 20 yıllık tarihe baktığımızda 2-3 seneye indirmişler, son zamanlara baktığımız zamanda da neredeyse 6 ayda bir acaba bu milleti nasıl örseleriz, nasıl karıştırırız ve Türkiye’yi nasıl yıpratırız derdinde olan emperyal baronların neler yapamaya çalıştıkları hep birlikte görüyoruz. 100 yıllık yakın tarihte emperyal baronların bizim bin yıllık medeniyet geçmişimizi imha etmeye çalıştığından bahsediyorum.”

“HIRÇIN GİBİ GÖRÜNEN SENDİKALAR SOKAĞA ÇIKMAYA BAŞLADILAR”

Yetkili sendika olduktan sonra diğer sendikaların sokağa çıktığını anımsatan Olçum; “Türkiye genelinde 18 bin üye sayısına ulaşamasaydık Eğitim-Bir-Sen’in tabelalarının söküleceği bir dönemi yaşadık. Sene 2001’de bu ülkede bir 4688 sayılı yasa çıkarıldı. Her şeye rağmen bir üye olmanın kanunda yerini bulduğu bu yasa. Toplu görüşme karabetiyle çıkarılmış bir yasadan bahsediyorum. 2001 yılından 2010 yılına kadar bu ülkede yetki sendika sağımızdaki ve solumuzdakilerdi. Bu hükümetin 20 yıllık hikayesi var. İlk 10 yılında bütün kamu çalışanlarını ve eğitim çalışanlarını temsil ettin. Bu kadar yılda ne istediniz ve ne aldınız diye soruyorum. 2010 yılında bu ülkede bir referandum yapıldı. Biz kurulduğumuz günden bu güne kadar toplu sözleşmeyi grev hakkını savunduğumuz için sadece Memur-Sen’e bağlı sendikalar toplu sözleşmeye ve toplumsal sözleşmeye de evet diyen tek sendikaydık. Toplu sözleşme yasası çıkmayınca ilk defa 2010 yılında yetkiyi almamıza rağmen masaya oturmayarak ya yasa ya masa diyerek üyelerimizin iradesini ipotek altına aldırmayan bir sendika olarak tarihe geçtik. 2012 yılında yasa çıktı ama ek ödeme olmadığı için iş bırakarak tarihe geçen bir sendikanın başkan ve üyeleriyiz. 2010 yılında yetki Memur-Sen’e ve bağlı sendikalara geçemeye başladıktan sonra hırçın gibi görünen sendikalar sokağa çıkmaya başladılar. Kaldırım taşını söküp esnafın camını kırmaya başladılar.”

“BİZLER GEÇMİŞİ KUŞANIP GELECEĞİ KUŞATACAK OLAN ÖNCÜ KUŞAKLARIZ”

Olçum konuşmasının devamında geleceği kuşatacak öncü kuşaklar olduklarını vurgulayarak; “Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak derdi davası olan insanlar olarak şehrin yosun tutmuş taraflarındaki insanlara köprü olmak gibi bir misyonumuz var. Hayata tasarruf edilemez, ya bir dava uğruna sarf edilir yada arzu ve hevalar uğruna israf edilir. Bizler aynı devasa gözdenin gölgesinde kenetlenmiş elleriz. Bizler yeryüzünün ve insanlığın iyiliği iş gören elleriyiz. Bizler Necip Fazıl’ın çilesini kuşanmış, Nuri Pakdil’in klas duruşunu sendikacılığa uyarlamış, Sezai Karakoç’un diriliş Muştusunu gençliğe bir miras olarak aktarmak kaygısıyla yoğrulmuş, İsmet Özel’i bir Yusuf masalında gömleği arkadan yırtılmış aynı düşünce ikliminin mütefekkiri 7 güzel adamdan Kudüs şairi Mehmet Akif İnan ırmağının da bu günlere yansıyan çoğaltılarıyız. Bizler geçmişi kuşanıp geleceği kuşatacak olan öncü kuşaklarız. Kurulduğumuz günden bu güne kadar sağına ve soluna bakmadan o yiğitlerimizin kahramanlıklarıyla bu günlere geldik. Ben solo olmanın zahmetinden koro olmanın rahmetine niyetlenerek bu soylu mücadelemizde yol açan siz değerli dostlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Şahsım genel merkezimi ve divan heyeti adına Muş 2 Nolu Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulunun öncelikle üniversitemize, tüm eğitim çalışanlarına, üyelerimize, şehrimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.               




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”