PERSONELLERE GIDA GÜVENİRLİĞİ VE HİJYEN EĞİTİMİ

PERSONELLERE GIDA GÜVENİRLİĞİ VE HİJYEN EĞİTİMİ

Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentteki okullardaki kantin ve yemekhane personellerine gıda güvenirliği ve hijyen şartları hakkında bilgilendirme eğitimi verildi

Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde okulların kantin ve yemekhane çalışanlarına hijyen ve gıda güvenirliği eğitimi verildi. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda çalışana personellerin konu hakkında bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen eğitime Halk Sağlığı Müdürlüğünden uzman personeller de hazır bulundu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitime İl Müdür Yardımcısı Dr. Ferit Yıldız, Gıda ve Yem Şube Müdürü Haluk Aydınoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Uzmanı Mümin Yaşar Bozkurt ve Dr. Derya Geçim, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Biyoloji Öğretmeni Özlem Pürlü, Gıda Kontrol Görevlileri ve Kantin çalışanları katıldı.

Bilgilendirme eğitiminde

Halk Sağlığı Hizmetleri Uzmanı Mümin Yaşar Bozkurt, Dr. Derya Geçim ve Biyoloji Öğretmeni Özlem Pürlü, okul kantin ve yemekhanelerinde çalışan personele 'Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği' kapsamında hammaddenin kabulünden öğrencilere sunulmasına kadar geçen aşamalarda uyulması gereken kurallar. Gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, kantin çalışanlarının uyması gereken hijyen kuralları, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdanın bozulması ve bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler ile okul gıdası konuları anlatıldı.

“İL GENELİNDE 290 KANTİN İŞLETMESİNE DENETİMLER YAPILMIŞTIR”

Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Dr. Ferit Yıldız, bilgilendirme eğitiminde yaptığı konuşmasında il genelindeki 290 kantin işletmesine denetim yapıldığını belirterek; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı koşullarda satışa sunulan gıdalara ulaşabilmeleri için kantin denetimlerine önem veriyoruz, son tüketim tarihi geçen açıkta ve uygun koşullarda muhafaza edilmeyen ürünleri satmamaları hususunda kantincilerimizi özen göstermeleri konusunda bilgilendiriyoruz. Ayrıca teneffüslerdeki sürelerin kısa olması, kantinlerde uzun kuyruklar oluşması sebebiyle çocukların aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerine ve hangi koşullarda alındığına dikkat edemeyeceğinden kantincilerin ürün kontrollerini düzenli ve dikkatli bir şekilde yapmaları gerekiyor. İlimiz Merkezinde 78 adet İşletme Kayıt Belgeli Kantin bulunmakta olup bunların 67' si İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların kantinleridir ayrıca İlçelerimizle birlikte tapamda 106 adet İşletme Kayıt Belgeli Kantin bulunmaktadır. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak İl ve İlçelerimizde yılda en az 2 defa Kantin denetimleri yapılmaktadır. 2021 yılında İl Merkezi ve İlçelerimizde toplam 290 Kantin işletmesi denetim yapılmıştır. 2022 yılında ise bugüne kadar 71 Kantin işletmesinde denetim gerçekleştirilmiş olup denetimlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir. Güvenilir Gıda Zincirinin devamlılığını sağlamak için işletme çalışanlarına eğitim verilmesi ve tüketiciye sağlıklı hijyen gıda sunulması işyeri yetkilisinin görev ve sorumluluğu arasındadır” şeklinde konuştu.

Bilgilendirme eğitiminin sonunda kantin işletmecileri sektör ile ilgili sıkıntılarını dile getirerek, çözümü konusunda karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunuldu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”