POLAT, MŞÜ’NÜN ETKİNLİKLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

POLAT, MŞÜ’NÜN ETKİNLİKLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat göreve geldiği günden bu yana üniversitenin ulusal ve uluslararası gerçekleştirdiği etkinlikler açıkladı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) 2015-2020 yılları arasında akademik faaliyetlerin yanı sıra ulusal ve uluslararası etkinlikleri ile göz dolduruyor. Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat yapılan etkinlikler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Rektör Polat, Erasmus Kurum Koordinatörlüğü Faaliyetleri olarak Erasmus öğrenci personel hareketliliği kapsamında 23 Avrupa ülkesinden 49 yükseköğretim kurumu ile 2022 yılı sonuna kadar geçerli olmak üzere anlaşmalar imzalandığını kaydetti.

Mevlana Programı ve son beş yıl içerisinde ulusal etkinliklere dikkat çeken Rektör Polat açıklamasında; “Mevlana Kurum Koordinatörlüğü Faaliyetleri kapsamında, Mevlana Programı Türkiye’deki yükseköğretim kurumları ile yurtdışında anlaşmalı olunan üniversiteler (AB üyesi ülkeler hariç) arasındaki öğrenci personel değişimi programıdır. Mevlana Programı kapsamında 7 ülkeden 10 üniversite ile öğrenci-personel değişim anlaşmamız bulunmaktadır. 2015-2020 yılları arasında ulusal düzeyde gerçekleştirilen etkinlikler; Doğu Felsefe Günleri 2. Ulusal Kongresi, 11. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi, 2. Avrasya Spor Bilimleri Kongresi, İslâm Düşüncesinde Eleştiri Kültürü ve Tahammül Ahlâkı II, STEM Eğitim Zirvesi yapıldı” dedi.

ULUSLARARASI DÜZEYDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLER

Rektör Polat açıklamasının devamında üniversitesinin uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği etkinliklere de değinerek; “2015-2020 yılları arasında uluslararası düzeyde gerçekleştirilen etkinlikler; ÜNİDAP (Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği) Bölgesel Kalkınma Konferansı, Tütün Çalıştayı (Tütünün Sanayide Kullanımı), 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye Sempozyumu, Malazgirt Meydan Muharebesi ve Sultan Alparslan Sempozyumu, STEM (Fen (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics)) ve Eğitim Bilimleri Kongresi, Karma Plastik Sanatlar Sergisi, Anadolu’nun Kadim Kapısı Tarih ve Kültür Bağlamında Muş Sempozyumu, 8. Uluslararası Yeşeren Bir Bitki Onkoloji Günleri, İslam Sanatları Sergisi, Karma Plastik Sanatlar Sergisi EAST YORUM, İslâm Düşüncesinde Eleştiri Kültürü ve Tahammül Ahlâkı Sempozyumu-I, VII. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu, VIII. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu, IX. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu, Muş Ovası Uluslararası Tarım Kongresi, II. Uluslararası Muş Sempozyumu, I. Uluslararası Çayır Mera ve Yem Bitkileri Kongresi yapıldı” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”