POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitenin kuruluşunun 16’ıncı yılına ilişkin yaptığı açıklamada, 2007 yılı sonrasında kurulan devlet üniversiteleri arasından başarılarına başarı eklenmesi

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitenin kuruluşunun 16’ıncı yılına ilişkin yaptığı açıklamada, 2007 yılı sonrasında kurulan devlet üniversiteleri arasından başarılarına başarı eklenmesinin yarınlara umut vaat ettiğini söyledi 

2007 yılından kurulan Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) 16’ıncı yılını geride bıraktı. Her geçen yıl gerek fiziki gerekse de akademik kadrosunu genişleten MAUN, bölgenin önemli üniversiteleri arasında yer almaya devam ediyor. 2007 yılı sonrası kurulan devlet üniversiteleri arasından ilk 10’ncu sırlarda yer almayı başaran MAUN, 6 yerleşkede 226 bin 737 metrekare kapalı alanı ile akademik düşüncenin önemli merkezi haline geldi. 

MAUN Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kuruluşun 16’ıncı yıldönümü ile ilgili yaptığı açıklamasında, 3 farklı alanda pilot devlet üniversitesi unvanı alan üniversitenin parlayan yıldız olduğunun vurgusunu yaparak; “29 Mayıs 2007 tarihinde kurulan Muş Alparslan Üniversitesi, parlak başarılarla dolu 16 yılını bugün itibari ile geride bırakmıştır. Diş Hekimliği Fakültemizden sonra Yabancı Diller Yüksekokulu'nun da açılmasıyla birlikte toplam 10 fakülte, 1 yüksekokul 6 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 20 koordinatörlük, 17 uygulama ve araştırma merkezi, 23 öğrenci topluluğu, 9 hakemli dergisi ile üniversitemiz eğitim-öğretim hayatına hız kesmeden devam etmektedir” dedi.

“AKADEMİK DÜŞÜNCENİN ÖNEMLİ BİR MERKEZİ HALİNE GELMİŞTİR”

Rektör Polat, üniversitenin ön lisans, lisans ve lisansüstü bölüm programları ile akademik düşüncenin merkezi haline geldiğini kaydederek; “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yürütülen ‘Bölgesel Kalkınma ve Misyon Farklılaşması’, ‘Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm’ve ‘YÖK Anadolu’ gibi ulusal projelerde elde ettiği Pilot Devlet Üniversitesi unvanı ile bölgenin parlayan yıldızı haline gelen Muş Alparslan Üniversitesi, kuruluş çalışmalarını bu yıl tamamladığı TAPKOB ve bu birim bünyesinde kurduğu Teknoloji Transfer Ofisi ile daha şimdiden önemli bilimsel çalışmalara imza atmıştır. 11 bin öğrencisi 680 akademik ve 350 idari personeli le Muş'un sosyo-kültürel dönüşümünde büyük pay sahibi olan üniversitemiz, 6 yerleşkede kurulu 226 bin 737 metrekare kapalı alanda 120'den fazla ön lisans, lisans ve lisansüstü bölümü ve programıyla akademik düşüncenin önemli bir merkezi haline gelmiştir. Son 8 yıllık veriler dikkate alındığında 2007 sonrasında kurulan 30 devlet üniversitesi içinde Muş Alparslan Üniversitesi'nin en hızlı büyüyen ilk 10 üniversite arasında yer almış olması, URAP ve SCIMAGO sıralamalarında her yıl yükselen bir performans çizelgesi ile başarılarına başarı katması yarınlarımız için umut vaat etmektedir. Her ile bir üniversite fikrinin mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bugünlere gelmemizde emekleri bulunan tüm devlet büyüklerimize, başarılarıyla göğsümüzü kabartan akademik-idari personelimize ve öğrencilerimize, ilimizin saygıdeğer mülki amirlerine, siyasetçilerimize, sivil toplum kuruluşlar temsilcilerine ve güzide basın mensuplarımıza kalbi şükranlarımızı ve minnet duygularımızı iletiyor bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aziz Muş halkına hizmet vermeye devam edeceğimizi beyanla kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”