Polis, 24 Saat Görevde

Polis, 24 Saat Görevde

Muş'un güvenliği onlardan soruluyor. Muş polisi, görevinde gösterdiği titizlikle, Türkiye'de en güvenilir şehirlerin ilk sırasına Muş'u yerleştirmeyi başardı.

Muş'un güvenliği onlardan soruluyor. Muş polisi, görevinde gösterdiği titizlikle, Türkiye'de en güvenilir şehirlerin ilk sırasına Muş'u yerleştirmeyi başardı.


 


Özverili ve riskli meslek guruplarının başında gelen polislik mesleğine rağbet her geçen gün artarken, 24 saat görev başında olan polis, halkın ve şehrin güvenliğini sağlıyor. Muş Emniyet Müdürlüğü de, özverili ve titiz çalışmalarının sonuçlarını olumlu şekilde alıyor. Titiz çalışmalar sonucu, Muş Türkiye'de güvenlik bakımından 1'inci şehir olma unvanını almıştı. Vatandaş ile polisin, her geçen gün daha da yakınlaşması dikkat çekerken, Muş Emniyet Müdürlüğü yaptığı halk toplantılarıyla da sürece katkı sağlıyor.


 


 

İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, polisin 24 saat görevde olduğunu belirterek: Yürütülen çalışmalar bir bütün halinde yürütülüyor. Her bölüm kendi alanında, hizmetlerini en iyi şekilde sürdürme gayretindeler. Öncelikli olarak polisimizin ilimizdeki görevi, meydana gelmesi muhtemel olayları önleme faaliyetleridir. Bu çerçevede resmi ve sivil ekiplerimizi ana arterlerde, halkımızın yoğun olduğu yerlerde 24 saat devriye hizmeti vererek önlemeye çalışıyoruz. Meydana gelen olaylara ekiplerimiz en seri ve kısa sürede ulaşıp, fail veya faillere suçüstü yapılıyor. Eğer suçüstü yapılmadığı takdirde ise, takip süreci başlatılarak failler yakalanıyor. Bunların dışında, burada vatandaşlarımızın bilhassa işyerlerine, ikametlerine yönelik olarak, hırsızlık yönünden kendilerini bilinçlendirmek amacıyla toplum destekli polislik dediğimiz, o birimde çalışan arkadaşlarımız, zaman zaman ziyaretlerde bulunarak bilgilendirme yapılıyor, tanıtıcı broşürler kendilerine veriliyor. Kaçakçılık şubesinde arkadaşlarımızın başarılı çalışmaları var. Sokak satıcılarına yönelik, uyuşturucu madde satan kişilere yönelik operasyonlar yapılıyor. Bunların faaliyetlerini engellemek amacıyla, bilhassa okullar, kafeler, ana arterler ilgili birim tarafından sürekli denetleniyor, operasyonlar yapılıyor. Halkımız kendi güvenliğine gerekli önemi veriyor. Polisi de sevdiğine inanıyorum. Kutlamalardaki halkımızın yoğun ilgisini görüyoruz. Polis ve halk ilişkisini geliştirmek için, mahallelerimizde huzur toplantıları düzenliyoruz” dedi.



GELİN ALMAYA GİDEN AİLE SİLAHLA TARANDI

UYUŞTURUCU MADDEYE 33 TUTUKLAMA

HIRSIZLIĞA 27 TUTUKLAMA

Jandarma, Anneler Günü nü Unutmadı

Durmaz ın Bir Yılı

Muş-Kulp Yolunu Havaya Uçurdular

Polisten Kaçamadılar