PROJE KAPSAMINDAKİ 6 GÜNLÜK EĞİTİM TAMAMLANDI

PROJE KAPSAMINDAKİ 6 GÜNLÜK EĞİTİM TAMAMLANDI

TÜBİTAK 4004 kapsamında ‘Kızlar STEAM ile Kariyerlerini Planlıyor – 2’ projesi Muş Alparslan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 6 günlük eğitim ile tamamlandı

Türkiye’de ikincisi düzenlenen ‘Kızlar STEAM ile Kariyerlerini Planlıyor – 2’ projesi kapsamında kız çocuklarına yönelik verilen eğitimler sona erdi. Muş il merkezinde eğitim-öğretim gören derslerinde başarılı 25 kız öğrenci, 6 gün boyunca drama, mühendislik uygulamaları, müzik ile bilim, temel kodlama becerileri, 3 boyutlu tasarım, robotik uygulamalar, endüstri 4.0 ve STEM eğitimi, sanal sunumlar, artırılmış gerçeklik (AG) konuları eğitimi ve alanında kariyer yapmış bilim insanları ile söyleşi yapma imkânı buldular.

Projede Muş Alparslan Üniversitesi, Muş STEM ve Bilim Merkezi, Muş Fen Lisesi, Gazi Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Van Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli uzman personel desteği ile atölyeler ve kariyer söyleşileri gerçekleştirildi.

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Dr. Öğ. Üyesi İsmail Dönmez’in yürütücülüğünü hayata geçirilen projede kızların bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik (STEAM) alanlarında kariyer yapmaları ve farkındalıkların arttırılması hedefleniyor.

Eğitim ilk gününe katılım sağlayan Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, kız öğrencilerin ilgili alanlarda kariyer yapmalarının önemli olduğuna dikkat çekti. Bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasının önemine değinen Karadağ, verilen eğitim kapsamında kız çocuklarına bilim, teknoloji, mühendislik, sanat, matematik (STEAM) alanlarında kariyer yapma bilinçlerini güçlendirmek ve kariyer bilinci farkındalığını oluşturulduğunu söyledi.

Bulanık Meslek yüksekokulu müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Galip Halidi bölgede proje ile kız öğrencilere yönelik uygulamaların değerli olduğunu, katılımcıların bilimsel olguları fark etmeleri sağlanıyor. Merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi hedeflendiğini söyledi. 

“ÖNCÜ ÇALIŞMALAR İLERİ Kİ ÇALIŞMALAR İÇİNDE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK”

Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Dönmez, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projelerinin 15 yıldır anasınıfından üniversite kademesine kadar katılımcılara doğa ve bilimi sevdirmek için uygulandığını bu yıl Türkiye genelinde 100 proje desteklendiği, 4004, 4005 ve 4007 kodlu projelerde Muş’ta destek alan tek proje olmasının önemli olduğunu belirtti.

Dönmez, proje kapsamında verilen eğitimlerin kız öğrenciler için önemli katkılar sunduğunu belirterek; “Yapılan araştırmalarda kız öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanında katılımından sorunlar olduğunu, bu kapsamda yapılan okul dışı destekleme eğitimlerinin kız öğrencilerin kariyer gelişimlerine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. 21. Yüzyılda kız öğrencilerin bilim-teknoloji-mühendislik-matematik ve sanat alanlarında temsili için öncü çalışmalar ileri ki çalışmalar içinde örnek teşkil edecek” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”