PROJENİN SONUCU BİLİMSEL MAKALE OLARAK YAYIMLANDI

PROJENİN SONUCU BİLİMSEL MAKALE OLARAK YAYIMLANDI

Ortaokul öğrencilerinin bilim insanlarına yönelik tutumlarının geliştirilmesi hedeflenen ‘Bilim Sahnede-2’ projesinin sonuçları bilimsel makale olarak yayımlandı.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesinde öğrencilere yönelik düzenlenen ‘Bilim Sahnede-2’ projesi tamamlandı. Projenin sonuç raporu International Journal of Science Education dergisinde bilimsel makale olarak yayımlandı.   

Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen proje kent genelindeki 40 okuldan öğrencilere 15 günlük bilim ve sanat kampına alınmıştı. Tiyatro, Drama, Türk Gölge Oyunu, Görsel Sanatlar ile ilgili farklı öğretim teknikleri kullanılarak öğrencilerin, bilime, bilimsel olaylara, bilimsel süreç becerilerine ve bilim insanlarına yönelik olumlu tutum geliştirmeleri sağlanmaya çalışılmıştı.

Konuya ilişkin Muş Alparslan Üniversitesinden yapılan açıklamada; “Makalede, tiyatro ve drama uygulamalarının yer aldığı TÜBİTAK 4004 programının desteklediği “Bilim Sahnede-2” projesinin; ortaokul öğrencilerinin bilim tarihindeki bilim insanlarını, yaşamlarını ve buluşlarını öğrenebilmelerine, fen bilimleri dersine yönelik tutumlarına ve bilim insanlarına yönelik görüşlerine etkisi incelendi. Araştırmanın sonuçlarına göre; tiyatro ve drama uygulamalarının ortaokul öğrencilerinin bilim insanlarını, yaşamlarını ve çalışmalarını eğlenerek öğrenebilmelerini sağladığı görüldü. Bununla beraber diğer nicel sonuçlara bakıldığında; yapılan uygulamaların öğrencilerin fen bilimleri dersine tutumlarına ve bilim insanları ile ilgili görüşlerine bir etkisinin olmadığı tespit edildi. Nitel verilerden elde edilen sonuçlar, öğrencilerin tiyatro ve drama sanatlarını bilim tarihine entegre etmenin avantajlarını göstermekle beraber, akademik ve kişisel gelişimlerine olan katkısı da görüldü. Uygulanan programla öğrencilerin sanat yoluyla basit bilimsel olguları fark ettikleri, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklendiği, sosyal ve akademik yönden geliştikleri, bilime ve sanata yönelik tutum, ilgi, merak ve motivasyonlarının arttığı gözlemlendi” ifadelerine yer verildi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”