SAĞLIK EKİPLERİNDEN AFAD PERSONELLERİNE EĞİTİM

SAĞLIK EKİPLERİNDEN AFAD PERSONELLERİNE EĞİTİM

Muş İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’nda görevli personeller tarafından Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü personellerine yönelik “Temel İlkyardım Uygulamaları” kapsamında geniş kapsamlı bir eğitim veril

SAĞLIK EKİPLERİNDEN AFAD PERSONELLERİNE EĞİTİM

 

Muş İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’nda görevli personeller tarafından Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü personellerine yönelik “Temel İlkyardım Uygulamaları” kapsamında geniş kapsamlı bir eğitim verildi.

 

Sağlık Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı arasından imzalanan “İlkyardım Eğitimi İşbirliği Protokolü” çerçevesinde ilk meyveler verilmeye başlandı. İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’nda görevli personeller tarafından Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü personellerine yönelik “Temel İlkyardım Uygulamaları” kapsamında eğitim verildi. Eğitmenler tarafından AFAD personellerine yönelik verilen eğitimde; ilk yardım temel bilgileri, hasta ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, tam tıkanıklıklar, kanama, yaralanma, bilinç bozuklukları, kırık, çıkık, yanık, donma, zehirlenme, hayvan ısırma ve sokmalarda ilk yardım ile heimlich manevrası ve rentek manevrası konusunda önce teorik bilgi, sonrasında ise uygulamalı bir şekilde eğitimler gerçekleştirildi. Eğitimlerin iki gün boyunca süren teorik ve uygulamalı eğitimler sonucunda, yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre ilk yardımcı sertifikası almaya hak kazanan personeller belirlendi. Böylelikle eğitimi başarıyla tamamlayan AFAD personelleri, sertifikalarını aldı.

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’nda görevli personeller tarafından personellere yönelik “Temel İlkyardım Uygulamaları” kapsamında verilen eğitimler için teşekkürlerini dile getiren AFAD Müdürü Veysi As, “AFAD, arama kurtarma hizmetleri dışında afet öncesi, sırası ve sonrasında hizmet vermektedir. Dolayısıyla teknik ve idari personellerimizin de bu eğitim ile bilinçlendirilmesi, özel hayatlarında karşılaşacakları olaylara müdahalede bilgi sahibi olmaları için çok önemli idi. Eğitimin çok verimli olduğu kanısındayım. Bu tür eğitimler belli aralıklarla devam edecektir. Eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür ederim” sözlerini kullandı.




SAĞLIK EKİPLERİNDEN AFAD PERSONELLERİNE EĞİTİM

DÖLEK, ADSM´Yİ ZİYARET ETTİ