ŞAİR GÜVEN, ŞİİR KİTABI İÇİN İMZA GÜNÜ DÜZENLİYOR

ŞAİR GÜVEN, ŞİİR KİTABI İÇİN İMZA GÜNÜ DÜZENLİYOR

Muşlu hemşerimiz şair Müjgan Güven, ‘Anlıyor İnsan Zamanla’ adlı şiir kitabının tanıtım ve imza gününü memleketi Muş’ta düzenleyecek

Yıllar önce Muş’tan ayrılan şair Müjgan Güven, ‘Anlıyor İnsan Zamanla’ adlı şiir kitabının tanıtım ve imza günü için memleketine geldi. 121 şiirin yer aldığı kitabın tanıtım ve imza gününü memleketi Muş’ta düzenleyecek olan şair Müjgan Güven, 24 Eylül tarihindeki etkinliğe hemşerilerini davet etti.

Şiir yazmanın bir yetenek olduğunu belirten Şair Güven; “Şiir, insanı en güzel şekilde ifade ediş şeklidir. Şiir, insanın duygularını, düşüncelerini, yaşanmış birikimlerini ruhtan süzerek okura estetik dizelerle aktarmasıdır. Şiir aynı zamanda öğreticidir, hayatı demlemektir.  Şiir, bugün eve gideyim şiir yazayım demekle olmuyor. Şiir anlıktır, bazen bir insandan, bazen bir duygudan yola çıkarsınız anlık bir anda dökülür kaleminizin ucundan. Şiir yazmak bir yetenektir. Şiir insanın hayatında olmalıdır. Şiir yolculuğunda çok güzel insanlar tanıdım. Çok güzel dostluklar edindim” dedi.

“DAHA ÇOK DUYGU DÜŞÜNCE BAZINDA ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM”

Şair Güven, duygu ve düşünce bazında çalıştığını kaydederek; “Lise yıllarından beri şiir yazmışlığım oldu ama profesyonel anlamda 5 yıldır şiir yazıyorum ve yazmaya da devam edeceğim. Şiir benim yaşam şeklim, hayata tutunma nedenim. Bu konuda beni cesaretlendiren çok güzel etkileşimle karşılaşıyorum. İnsanlar Müjgan hanım ben bu dizede kendimi buldum dedikleri zaman benim için her şey bitmiştir. Şiirle yüreklere dokunuyorsunuz. Şiir kendi içinde çeşitlere ayrılır. Ben lirik şiir yazıyorum. Daha çok duygu düşünce bazında anlatmaya çalışıyorum. Bu kitap projesi yaklaşık 3 yıldır falan vardı. Maalesef pandemiden dolayı ertelemek zorunda kaldım. Benim en büyük hayalim ilk imza günümü kendi memleketimde yapmaktı. İnsanlara bir hoşluk bir etkinlik bırakmak. Ara ara gelsem de yaklaşık 30 yıldır memleketimden uzaktayım. Benim için çok değerlidir bu şiir kitabı, insan değer verdiği şeyleri sevdikleriyle paylaşmak ister, bende memleketimi, insanını çok seviyorum. Bu heyecanımı ilk olarak memleketimin insanlarıyla paylaşmak istedim. İnşallah bu hayalimi gerçekleştireceğim” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”