ŞEHİR MÜZESİ İLK KONUKLARINI AĞIRLADI

ŞEHİR MÜZESİ İLK KONUKLARINI AĞIRLADI

Yalova’dan Doğu Anadolu’ya tur düzenleyen acente şirketi yaklaşık 15 kişilik kafilesi ile birlikte kentin tarihi mekanlarını gezerken Muş Atatürk Şehir Müzesi, konuğu oldular.

Doğu Anadolu turu kapsamında Yalova’dan gelen 15 kişilik kafile Atatürk Şehir Müzesinin ilk konuğu oldu. Uzun yıllar okul olarak faaliyet gösteren tarihi binanın restorasyonunun tamamlanmasıyla müzeye dönüştürülen bina yerli ve yabancı ziyaretçilerine kapılarını açtı. 

Yalova’da faaliyet gösteren Antis Turizm ve Muş’ta faaliyet gösteren Avaz Turizm işbirliğinde gerçekleştirilen 6 Günlük Doğu Anadolu Turunun ilk durağı Muş oldu. Muş’ta Tarihi mekanlar Ulu Camii, Hacı Şeref Camii, Kesikbaş Şehitliği, Muş Evi, Yıldızlı Han, Tarihi Murat Köprüsü ve geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Muş Şehir Müzesi gezildi. Turun devamında Bitlis, Ahlat, Van, Ağrı, Iğdır ve Kars illeri gezilecek. Gelen misafirlerin Muş’u gezilen tarihi eserlerini, coğrafyasını ve özellikle sıcak kanlı  ve misafirperver halkını  çok beğendiklerini söylediler. Avaz Turizm desteği ile düzenlenen turistik tura katılan vatandaşlar, Muş’u ilk defa bu kadar yakından tanıdıklarını ve çok sevdiklerini belirttiler.

Avaz Turizm Seyahat Acentesi yetkilisi Necat Kül bu tür grupların gelmesi için çok çalıştık ve yeni çalışmalar yapacaklarını belirtti. Daha çok misafir gelmesi için ilimizde bulunan eserlerin turizme kazandırılmasının en önemli yolunun tanıtım olduğuna vurgu yaptı.

Bölge turunun ilk durağını Muş olarak belirlediklerini ifade eden Kül; “İlgili Kurumlarımızın bu tür faaliyetleri daha çok arttırmak İçin gereken çabayı göstermeleri ve gelen misafirlerin kolayca ulaşabilmeleri için elinden geleni yapması gerekir. İlimiz birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kent genelindeki tarihi mekanların tanıtımı yapılarak daha fazla turistin gelmesini sağlanmalıdır. Yalova’dan Doğu Anadolu Bölgesine düzenlenen tur ilk olarak ilimize geldi. Bizlerde Avaz Turizm olarak kendilerine hem rehberlik hem de destek olmak için ilimizin tarihi mekanlarını gezdirdik. İlimizin tarihi ve kültürel alanlarının tanıtımı için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Siyasi ve bürokrasimizin de bu konuda üzerine düşeni yapmasını istiyoruz. Bu programların daha fazla olması için ön ayak olmasını istiyoruz. Muş’un bir turizm kenti olduğunu herkese göstereceğiz. Bu tur gezimizde tarihi cami ve hanların yanı sıra en önemlisi iki hafta önce ilimize kazandırılan Atatürk Şehir Müzesidir” dedi.

“MUŞ’UN TURİZMDE HAK ETTİĞİ NOKTAYA GETİRMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Kentin turizm alanında o0lması gereken noktaya taşımak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Kül; “İlimizin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Dolayısıyla tarih kapsamında zengin iller arasındayız. Tarihe baktığımızda M.Ö. 1300’lerde Urartular, sonrasında Medler,  Persler, Romalılar, Araplar, Bizanslılar, Selçuklular, Moğollar ve Osmanlıların yaşam tarihlerini görüyoruz. İlimize kazandırılan Atatürk Şehir Müzesinde de erken tunç, orta tunç, demir çağı, orta demir çağı dönemlerine ait eserler sergileniyor. İlimize gelen turistlerin bu eserleri görmesi ve hakkında bilgi sahibi olması ilimizin tanıtımına da katkı sağlayacaktır. Şehir Müzesinin yanı sıra Malazgirt’te de 1071’den 2071’e zaman tüneli müzesi açıldı. Bir bakımdan baktığımız zaman Muş sahip olduğu iki müze ile ender iller arasında yer alıyor. İlerleyen süreçlerde ilimize gelecek olan tur faaliyetlerini Malazgirt ilçemize de götürmeyi planlıyoruz. Tur kapsamında gelen vatandaşlar, böyle bir tarihe sahip ilde oldukları için mutlu olduklarını söylüyorlar. Bizlerde ilimizin tanıtımı ve turizm alanında kalkınması için çalışmalarımıza her geçen gün yenisini eklemeye çalışıyoruz. Muş’un turizmde hak ettiği noktaya getirmek için her şeyi yapmaya hazırız. Sultan Alparslan’ın kadim kenti ve Anadolu’nun kapısı ilk açıldığı Muş’un turizm sektöründe hak ettiği yere gelmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”