SELDE KÖPRÜ YIKILDI, 5 ARAÇ VE 35 EV HASAR GÖRDÜ

SELDE KÖPRÜ YIKILDI, 5 ARAÇ VE 35 EV HASAR GÖRDÜ

Muş’ta etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. 5 araç ve 35 evin hasar gördüğü selde bir köprü de yıkıldı.

Muş’ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kırköy beldesinde derenin taşması sonucu 5 araç, 35 ev ve birçok ahırda hasar meydana gelirken, bir köprü ise yıkıldı. İl merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Kırköy beldesinden geçen Kırgiz Deresi taştı. Taşan sular derenin üzerindeki köprünün yıkılmasına neden oldu.

Kırköy Belediye Başkanı Nahit Dizman, 35 evde hasar meydana geldiğini belirterek, “Her şey biranda oldu. Bizim müdahale etme şansımız olmadı. Aniden bastıran taşkın, köprünün yıkılmasına neden oldu. Köprünün yıkılmasıyla beldenin 35 hanesini su bastı. Belediye garajımızda bulunan araçlarımızın 5 tanesi yarısına

kadar su dolmuş durumda. Maddi zarar çok. Altyapı kalmadı, üstyapıda zararımız var. Derenin 35 noktasında menfez açmak zorunda kaldık” dedi.

Meyve ve yonca tarlasının zarar gördüğünü ifade eden köy sakinlerinden Aydın Aslan, “Yaylada yağmurun yağmasıyla birlikte aniden sel geldi. Belediyenin oradaki eski köprümüz yıkıldı. Haliyle bahçelerimiz, bağımız kalmadı. Meyve bahçem ve yonca tarlam zara gördü” şeklinde konuştu.

SEL FELAKETİNİN YARALARI SARILIYOR

Muş’un Kırköy beldesinde yaşanan sel felaketinin yaraları sarılıyor. Muş'ta etkili olan sağanak yağışın neden olduğu sel felaketinde 5 araç ve 35 ev hasar görürken bir köprü de yıkılmıştı. Muş'ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kırköy beldesinde derenin taşması sonucu meydana gelen hasarların yarası sarılıyor. Evleri dere yatağın bulunan ve hasar gören vatandaşlar geceyi komşu ve akrabalarında geçirdi. Sabahın il ışıkları ile temizlik çalışmasına başlayan DSİ ve belediye ekiplerine vatandaşlar da yardım ederek cadde ve evlerinin önündeki çamurları temizledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kırköy Belediye Başkanı Nahit Dizman, "Bugün yaralarımızı sarmaya başladık. Devlet Su İşleri ekipleri ile birlikte cadde ve evlerin önünde biriken çamurları temizledik. 35 ev, 5 araç ve belediye garajımızda hasarlar meydana geldi. Ayrıca ekili buğday ve yonca tarlalarımız selden etkilendi. Vatandaşlarımızın bize verdiği destekler için teşekkür ederiz. Yağış devam ettiği için sel baskınlarına karşın belediye olarak vatandaşlarımıza uyarıda bulunduk. Evi hasar gören ve evi dere yatağında bulunan vatandaşlarımız geceyi komşuların da ve akrabaların evlerinde geçirdi” dedi.

Sel felaketinde çocuklarını komşularına götürdüğünü söyleyen vatandaşlardan Fikret Eryüce ise, “Derenin taşma sesi ile çocuklarımı alıp komşunun evine kaçtık. Dünden beri çamurları temizlemeye çalışıyoruz. Eşyalarımızı kurtarabildiğimiz kadarı ile kurtardık. Geri kalan eşyalar kullanılmaz halde” şeklinde konuştu.

Geceyi akrabalarında geçirdiğini belirten Sergen Dizman adlı vatandaş ise, “Dün etkili olan yağmur sele neden oldu. Köprünün yıkılması ile sel felaketi yaşandı. Tekrar sel felaketi yaşamamamız için belediye başkanımız uyarılarda bulundu. Dere yatağında bulunan evlerde yaşayan vatandaşlar geceyi komşu ve akrabalarında geçirdi. Bizim evimiz dere yatağında bulunuyor. Bizde geceyi amcamlarda geçirdik” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”