Şimşek: Düzenin Tesis Edilmesi Gerekir

Şimşek: Düzenin Tesis Edilmesi Gerekir

Trafik Şube Müdürü Vekili Hüseyin Şimşek, sürücülere verdiği etkili eğitimlerle dikkat çekiyor. Şimşek, şehrin taşımacılığında belli bir düzenin tesis edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, trafiğin sosyal yaşantıya da etkisi olduğunu belirtti.

Trafik Şube Müdürü Vekili Hüseyin Şimşek, sürücülere verdiği etkili eğitimlerle dikkat çekiyor. Şimşek, şehrin taşımacılığında belli bir düzenin tesis edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, trafiğin sosyal yaşantıya da etkisi olduğunu belirtti.


 


Trafik Şube Müdürü Vekili Hüseyin Şimşek, sürücülere verdiği detaylı ve etkili bilgilerle, sürücüleri bilinçlendirirken, verdiği örneklerle de trafiğin sosyal yaşantıya nasıl etki ettiğini de gösteriyor. Günümüz koşullarında trafiğin insan yaşamındaki yerini ve etkisini örneklerle anlatan Şimşek'in verdiği eğitimlerin, sürücüler üzerinde etki bıraktığı görülüyor. Şimşek, verdiği eğitimlerde: Bizim için öncelikli anlam, şehrin taşımacılığına dair, belli bir düzenin tesis edilmesi, var ise bu düzen, bu düzenin biraz daha geliştirilmesi. Öncelikle, insanlar eskiden küçük kabileler halinde yaşarlardı. Şimdi insanların yüzde 70'i şehirlerde yaşıyor.


 


 


Şehirlerde yaşamanın getirdiği bir düzen anlayışı var. Belli bir düzen içerisinde yaşarsak, hak ve hürriyetlerimizin sınırını bilir ona göre davranırsak, şehirdeki bu düzeni tesis etme noktasında elimizden gelen tüm desteği sağlarsak, düzenli bir hayat yaşanıyor, o şehirlerde kaliteli yaşam artıyor. Kaliteli yaşam kaliteli şehir demek, verimli şehir demek. Bu şehir düzeninin sağlanması belli temel devlet düzeninin tesis edilmesini gerektiriyor. Bu temel devletin verdiği hizmetler, sağlamak zorunda olduğu hizmetlerden bir tanesi eğitim hizmetidir. Bir tanesi sağlık hizmetidir. Belediyeleri ilgilendiren yönü de taşımacılık hizmetidir. Bu taşımacılık hizmetini ister Belediye kendisi yapar, ister devlet merkezi olarak takip ettiği sistemle yürütür, isterse de ihale eder. Minibüslerle, servislerle, ticari taksilerle taşımacılığı yönlendirir. Sosyal yaşamda bakıyoruz, insanlar 24 saat boyunca neler yapıyorlar. Öncelikle 7-8 saat uykuda geçiyor. Üçte biri gitti. Bunun akabinde 8 saat işte geçiyor,  üçte biri daha gitti. Geriye 8 saat kaldı. Bu 8 saatin belki de bir veya iki saatini bir şekilde trafikte geçiriyor. Ne yapıyor, evinden çıkıyor kaldırımı kullanıyor. Kaldırımın düzeni çok önemli. Havayı soluyor, çevre kirliliği, gürültü kirliliği var mı? Bunlar hepimizi ilgilendiren şeyler. Otobüs, minibüs, taksi her neyse bunları kullanıyor. Bunlarla işine gidiyor, akşam dönüşünü yapıyor. En az bir iki saat bu şekilde taşımacılığa, trafiğe ilişkin hayatından giden dakikalar, zamanlar söz konusu” dedi.  


 


SOSYAL YAŞAMI DİREKT ETKİLEYEBİLİYORSUNUZ”

Şimşek, trafikteki sürücülerin sosyal yaşantıyı nasıl etkilediklerini anlatarak: Bu insanlarımız, bizler, herkes trafiği kullanırken, evine rahat ve huzurlu bir şekilde gidebiliyor mu? Bunlar sizin kaliteli hizmet sunmanıza bağlı. Taksiye biner insan, buradan çiftliğe gider. Giderken taksi şoförü garip konuşmalar yaparsa, sigara içer duman oluşursa, trafikte uygunsuz davranışlarda bulunursa, yolcu tedirgin olur mu olur. Evine stresli gider. Ondan sonra evde kavga çıkarabilir. Sosyal yaşamı direk etkileyebiliyorsunuz. İnsanların haklarını yiyebiliyorsunuz. Huzurlu bir taşımacılık sunmak varken, onların hayatını etkileyen, belki aile hayatını bile etkileyen kötü bir etkide bulunabiliyorsunuz. Çok hızlı taşıyorsunuz veya çok yavaş taşıyorsunuz. Adamın 10-15 dakikasını yavaş giderek belki çalıyorsunuz hayatından. Siz sadece para kazanmak için bu mesleği yapmıyorsunuz. Bu insanların sosyal hayatını, yaşamını, aile hayatını etkiliyorsunuz. İnşallah olumlu etkilemenin yöntemlerini, yolunu bir şekilde buluruz. Öğrenci taşıyan servislerimiz. Evinde annesi çocuğunu bekliyor. Çocuğu konforlu mu güvenli mi, emniyet kemeri takılımı, tedirgin mi, bir sorun bakalım ailelere, rahat bir şekilde mi bekliyorlar. Müşteri odaklı çalışıyorsanız, bu araştırmaları yapacaksınız. Demek ki sosyal hayatta sizin yaptığınız bu taşımacılık, devletin temel hizmetlerinden biri. Ulaşımı siz Belediye adına bir şekilde yükleniyorsunuz. Kamu yararına çalışıyorsunuz. Bizler güvenliği sağlıyoruz, sizler de ulaşımı sağlıyorsunuz. Bu sadece para kazanma amaçlı bir meslek olarak algılarsanız başka. Ama insanların huzurlu bir şekilde yaşamlarına doğrudan etkili olduğunuzu düşünürseniz, eminim ki kendinize ve mesleğinize farklı bir bakış açısı kazanırsınız” dedi.



GELİN ALMAYA GİDEN AİLE SİLAHLA TARANDI

UYUŞTURUCU MADDEYE 33 TUTUKLAMA

HIRSIZLIĞA 27 TUTUKLAMA

Jandarma, Anneler Günü nü Unutmadı

Durmaz ın Bir Yılı

Muş-Kulp Yolunu Havaya Uçurdular

Polisten Kaçamadılar