SINAVI KAZANAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KAMPÜS HASRETİ

SINAVI KAZANAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KAMPÜS HASRETİ

Koronavirüs salgını, üniversite öğrencilerinin hayallerini de yarım bıraktı. Üniversiteyi kazanan gençler hayallerindeki kampüs ve amfileri henüz göremediler

Dünyada küresel salgın ilan edilen koronavirüs (CPVİD-19) salgını tüm insanların hayalini yarım bıraktığı gibi üniversite öğrencilerinin de amfilerde ders görme hayalini yarım bıraktı. Yıl boyunca çalışarak, hayal ettikleri başarıya ulaşan üniversite öğrencileri kazandıkları okulların sıralarına bile oturamadılar.

Okulunu görme hasretinde olan öğrencilerden Dilek Söylemez, sınavı güzel bir puanla kazandığını belirterek, İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi mühendislik fakültesine yerleştiğini söyledi.

Üniversitede yapılan faaliyetleri merak ettiğini belirten Söylemez; “Yıl boyunca çok çalıştım. Çok şükür hedefim olan fakülteyi kazandım. Malumunuz dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle henüz okumu görme şansım olmadı. Kampüsteki amfilerde ders görme hayalim ertelenmiş oldu. Ama eğitimimize online olarak devam ediyoruz. Çevrimiçi olarak aldığımız derslerde hocalarımız elinden gelen her şeyi yapıyor. Biz öğrenciler de kendimizi konsantre edersek alacağımız eğitimden geri kalmış sayılmayız. Tek temennim biran önce bu süreci atlatıp, okuluma kavuşmak istiyorum” dedi.

“KAMPÜSTE ÇAY İÇMEYİ HEP HAYAL ETMİŞTİM”

Amfide işlenen dersleri çok merak ettiğin söyleyen Delal Karakaya, “Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesini kazandım. Ama halen okulumu görmek nasip olmadı. Sadece internet üzerinden inceledim. Koronavirüs salgınından önce üniversitede eğitim gören arkadaşlarımızdan duyduğumuz şeylerin haricinde herhangi bir fikrim yok. Ama amfilerde ders görüp, kampüste arkadaşlarımla birlikte çay içmeyi hayal etmiştim. Ama şimdi katıldığım onliner derslerde arkadaşlarımızla sanal ortamda sohbet ediyoruz. Ülke olarak bu sürecinden de üstesinden geleceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”