SİNEMA SALONLARI İLE İLGİLİ YENİ KARAR

SİNEMA SALONLARI İLE İLGİLİ YENİ KARAR

Muş İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında sinema salonlarının faaliyetlerine ara verilme süresinin uzatılarak 1 Nisan tarihi olarak belirledi

Muş İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1 Mart 2021 tarihinde açılması planlanan sinema salonları hakkında uzatma kararı alarak 1 Nisan 2021 tarihine erteledi.

Muş İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 25 Şubat 2021 tarihinde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23, 27. ve 72. maddelerine göre, Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz başkanlığında toplanarak gündemdeki konuyu yeni kararlar aldı.

Muş Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada; “18 Kasım 2020 tarih ve 251 sayılı Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken yeni kurallar ve önlemler belirlenmiş ve bu kapsamda sektörün talebi doğrultusunda sinema salonlarının faaliyetlerinin de 31 Aralık 2020 tarihine kadar durdurulması kararlaştırılmıştı. Bilahare 31 Aralık 2020 tarih ve 262 sayılı Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla da bu süre 1 Mart 2021 tarihine kadar uzatılmıştı” denildi.

SİNEMA SALONLARI 1 NİSAN TARİHİNE KADAR ARA VERECEK

Muş Valiliğinden yapılan açıklamanın devamında, sinema salonlarının açılma süresinin 1 Nisan 2021 tarihi olarak değerlendirildiği, ilgili karar uyulmadığı takdir de idari işlem başlatılacağı belirtilerek; “Gelinen aşamada gerek sektörün bu yöndeki talepleri gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Nisan 2021 tarihine kadar ara verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.  Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması ve alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”