SINIFLARIN MEVCUDU KORKUTUYOR

SINIFLARIN MEVCUDU KORKUTUYOR

Muş’ta 6 Eylül tarihi itibariyle başlayan eğitim öğretimde öğrenci velilerinin sınıf mevcutlarının artmasından şikayetçi olurken, çocuklarını okula göndermeye korkuyorlar

6 Eylül tarihinde yüz yüze eğitime başlaması ile okullarda sıkıntılar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Muş’ta birçok okulda sınıf mevcudundan şikayetçi olan veliler, öğretmen yetersizliği mi var sorusunu akla getiriyor. Koronavirüs salgını ile mücadele edildiği bu günlerde sınıf mevcutlarının daha az olması gerekirken, arttığını gören veliler endişelenmeye başladı.

Bazı sınıflarda yaklaşık 40 ile 45 arasında olan mevcudun ek sınıf açılarak düşürülmesi gerektiğini belirten veliler, Milli Eğitim Müdürlüğünün olaya müdahale etmesi gerektiğini söylediler. Sınıf mevcutlarının artması ile çocukların tehlike altında olduğunu vurgulayan veliler, öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması ve salgından bir nebze de olsa korunması için mevcutların daha az olmasını istediler.

Veliler, bazı okullardaki bu sorunun okul idaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğünde çözülebileceğini savunarak ek sınıf açılarak bu sorunun önüne geçilebileceğini söylediler. Son yapılan atama ile il geneline 668 öğretmenin atamasına rağmen sınıf mevcudu sıkıntısının yaşanması, ücretli öğretmen alımı seçeneği ortaya çıkarıyor.

“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN BU SORUNUN ÖNÜNE GEÇMESİ İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMAYI YAPMASINI BEKLİYORUZ”

Konu ile ilgili gazetemize konuşan veliler Milli Eğitim Müdürlüğünün bu sorunun önüne geçmesi için gerekli çalışmayı beklediklerini belirterek; “Okulların yüz yüze eğitime açılması ile mutlu olduk. Çünkü salgın sürecinde her ne kadar uzaktan eğitim verilse de yüz yüze verilen eğitimin yerini tutmuyordu. Ancak ilk haftalarda sınıf mevcutlarının fazla olduğunu gördük. Belki ilk haftalar olduğu için öğretmenlerin hepsinin gelmediğini düşündük. Daha sonra bakanlıktan yapılan öğretmen atamaları ile de sınıf mevcudundaki sorun çözülmeyince endişelenmeye başladık. Koronavirüs salgını ile mücadele de maske mesafe ve temizlik tedbirleri belirlenmişti. Çocuklarımız maske takıyor, mümkün olduğunca da temizliğe de dikkat ediliyor. Ama mesafe kuralı ortandan kalkmış durumdadır. Çocukların alacağı eğitimin haricinde salgından dolayı korkmaya başladık. Bu durum karşısında Milli Eğitim Müdürlüğünün bu sorunun önüne geçmesi için gerekli çalışmayı yapmasını bekliyoruz. Öğretmenlerle yaptığımız görüşmeler sonucundan onlarında ellerinde bir şey olmadığını anladık. Geriye kalan okul idareleri ve Milli Eğitim Müdürlüğünün soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Öğretmen yetersizliğinin biran önce çözülerek mevcudu kalabalık olan sınıfların bölünerek daha verimli eğitim sağlanması gerekir” şeklinde konuştular.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”