SOLGUN, MÜDÜR GÜN’E FABRİKANIN DETAYLARINI ANLATTI

SOLGUN, MÜDÜR GÜN’E FABRİKANIN DETAYLARINI ANLATTI

Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Başkanı Şeyhmus Solgun, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün’e tütün işleme fabrikasının detayları hakkında bilgilendirmelerde bulundu

Muş Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Başkanı Şeyhmus Solgun’u ziyaret etti. Muş Organize Sanayi Bölgesinde kurulması planlanan tütün işleme fabrikası hakkında bilgiler alan Müdür Gün, Başkan Solgun’a başarılar temennisinde bulundu. Müdür Gün ve Solgun Star Agritech International şirketinin Muş ofisini de ziyaret ederek şirketin Muş temsilcisi Hülya Küçük’ten bilgi aldı.

Muş’ta kurulması planlanan tütün işleme tesisinin kente katma değer sağlayacağını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün; “Muş’umuzda özelikle katma değeri yüksek olan ve iyi verim alınan tütün konusunda daha önceki yıllarda yapılan çalışma ve önümüzdeki durumda özelikle de katma değeri yüksek olan ürün ile ilgili Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliğini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldım. Kendim çok güzel bilgiler edindim. Özelikle Muşumuzun tütününe sahip çıkacaklarını burada gördüm. Star Agritech International şirketiyle bir çalışmalarının olduğunu ve civar illerdeki üreticilerle de sözleşmeler imzaladıklarını, Muş’a iyi bir katma değer sağlayacaklarını da ifade ettiler. Bende şahsım olarak bu çalışmalarda ve özelikle üreticilerimizin de bizimde istediğimiz sözleşmeli modele geçmelerini çok değerli buldum. Yatırımın Muşumuza kısa sürede kazandırılması ve çiftçilerimizin bundan en iyi şekilde faydalanması için başkanımızda da firmamızda da o ışığı gördüm” dedi.

“MUŞ BAŞTA OLMAK ÜZERE BÖLGEYE VE ÜLKEMİZE ÇOK FAYDASI OLACAKTIR”

Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Başkanı Şeyhmus Solgun ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Muş Tarım ve Orman İl Müdürümüz Sayın Mehmet Gün’ü ağırlamaktan son derece memnun olduk. Birliğimizin ile ilgili gerekli bilgileri kendisine ilettik ve beraber yapabileceğimiz çalışmalar hakkında da beni dinlediği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Muş’ta bu yıl birçok köyde tütün sözleşmeleri imzaladık. Ekim sezonumuz hemen hemen bitmek üzere, bazı yerlerde çapa sezonu başladı. Şu ana kadar çalışmaların çok verimli gittiğini görüyoruz. İnşallah çok bereketli, verimli, kazançlı bir yıl olur. Star Agritech International şirketinin yapacağı yatırımın çalışmaları da devam etmektedir. Bu yıl Allah’ın izniyle iki fabrikadan birinin temeli atılacaktır. En az 22 bin metre kare kapalı alanın çalışmaları yapılmaktadır. Bu fabrikanın kurulması ile Muş başta olmak üzere bölgeye ve ülkemize çok faydası olacaktır. Kurulacak olan fabrika ile Türkiye’nin her yerinde üretilen tütünler Muş’a gelecek burada işlenecek ve yurt dışına gönderilecek. Dünyanın en büyük 2. büyük tütün işleme fabrikası kurulacak. Buradan ilimiz faydalanacak, bölgemiz faydalanacak ve ülkemiz faydalanacak. Fabrikanın Muş’ta kurulması için bizlere yer tahsisi konusunda, Organize Sanayi bölgesinin doğalgaza kavuşması konusunda desteklerini esirgemeyen Sayın valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek’e teşekkür ederim. Bu tür yatırımcıları ülkemize getirmek için var gücümle çalışmaktayım. Bu gibi yatırımları inşallah Karadeniz, Ege ve Akdeniz bölgesine de getirmek için çalışmaktayız” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”