SU KABAĞINA İŞLENEN SULTAN ALPARSLAN'IN PORTRESİ IŞIK SAÇIYOR

SU KABAĞINA İŞLENEN SULTAN ALPARSLAN

Muş’ta yetiştirilen ve adeta topraktan sanata dönüştürülen su kabakları, Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından üzerine işlenen Sultan Alparslan’ın portresi ışık saçıyor.

Muş’ta, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Gençlik Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen ‘Su Kabağı İşlemeciliği’ kursunda, bir farkındalığa imza atıldı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren ‘Su Kabağı İşlemeciliği’ kursundaki kursiyerler el emeği göz nuru ile işledikleri Sultan Alparslan portresi görenleri hayran bırakıyor.

Kentte yetiştirilen su kabaklarını ellerine alarak adeta topraktan sanata dönüştüren kursiyerler, 1071'de Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Sultan Alparslan’ın portresini, su kabaklarının üzerine işliyor. Böylelikle su kabağı işlemeciliğinde farklı bir çalışmaya imza atan kursiyerler, gelen taleplere yetişmeye çalışıyor. Büyük bir emek ve özveri ile hazırlanarak adeta bulunduğu yere ışık saçan su kabakları, çeşitli hediyelik eşya veya dekoratif ev aksesuarları olarak hazırlanıyor. Özellikle Sultan Alparslan’ın portresinin işlendiği su kabakları, 400 ile 3 bin TL arasındaki fiyatlarla alıcı buluyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Sultan Alparslan portreli süs eşyası hediyelik olarak da farklı illere gönderiliyor.

“TALEPLERE YETİŞEMİYORUZ”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Su Kabağı İşletmeciliği kursu Usta Öğreticisi Tülay Işık, Sultan Alparslan portresinin işlendiği ürüne yoğun talep gösterildiğini belirterek; “Su kabağı işlemeciliği kursumuzda çeşitli hediyelik eşyalar üretiyoruz. Daha önce farklı işlemeler yaptığımız su kabaklarına bu defa Sultan Alparslan’ın portresini işlemeye karar verdik. Tarihin önemli komutanlarından olan Sultan Alparslan Malazgirt’te yazdığı destan bizler için ziyadesi ile önemlidir. Bizlerde hem tarihimizi yad etmek hem de daha güzel bir eser ortaya çıkarmak için böyle bir çalışma yaptık. Tabi önceden su kabaklarını il dışından sipariş ediyorduk. Şuanda Muş’ta yetiştirilen su kabaklarını kullanıyoruz. Özellikle Sultan Alparslan’ın portresini su kabaklarına işledik. Bu işlediğimiz kabaklar çok ilgi gördü. Birçok bakanlığa hediye olarak gönderildi. Alparslan’ın portresinin işlendiği kabaklar, adeta ışık saçıyor. O kadar fazla ilgi gördü ki, biz artık yetiştiremiyoruz. Sultan Alparslan’ın portresini ilk olarak ben işlemeye başladım. Daha sonra öğrencilerime de öğrettim. Onlarda başladılar portre çizmeye, portre yapmaya. İlerleyen süreçlerde daha güzel eserler ortaya çıkarmaya çalışacağız. Buradaki kurslarda kursiyerlerimiz hem meslek öğreniyor hem de boş vakitlerini değerlendiriyor. Dolayısıyla Halk Eğitim Merkezimizde açılan kursların kursiyerlerimiz için faydası oldukça fazladır” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”