Suç İşlemede Çocuklar Önde

Suç İşlemede Çocuklar Önde

İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Muş'ta en fazla çocuklar tarafından işlenen suçların olduğuna dikkat çekti.

İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Muş'ta en fazla çocuklar tarafından işlenen suçların olduğuna dikkat çekti.


 


Radyo 49'da Muş Gündemi programına konuk olarak katılan, İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Cevat Danış'ın sorularını cevapladı. Muş'ta suçların en fazla çocuklar tarafından işlendiğine dikkat çeken Acaröz, çocukların işlediği suçlar arasında hırsızlık, madde bağımlılığı ve okul öğrencilerine sataşmaların olduğunu ifade etti. Acaröz: Muş'ta işlenen suçlara baktığımız zaman, maalesef en fazla çocuklar tarafından işlenen suçlar gelmekte. Bu çocuklar bizlerin çocuklarıdır. Bu çocuklara öncelikle annenin babanın temel eğitim vermesi gerekir. Eğitim gördükleri okullarda gerekli eğitimleri almaları, onların hayata hazırlanması lazım. Ama Muş'ta maalesef sokakta, risk altında bulunan o kadar çok çocuğumuz var ki, her geçen yıl bu artıyor. Geçtiğimiz yılda söylediğimiz Gençlik Merkezinin kurulmasını ortaya koyduğumuz gerekçe buydu” dedi.  


 


 


Acaröz: Çünkü biz, bir sene öncesinden bu fotoğrafı görmüştük. Daha öncesinde de küçük emareler vardı, bunları tespit etmiştik. Buradan yola çıktık, bunun bir aciliyet olduğunu, Çocuk Gençlik Merkezi'nin kurulması gerektiğini, bu yerde sosyal hizmet verilerek, çocukların burada rehabilite edilmesini, meslek ve geri kazandırma kurslarıyla, hayata kazandırılması gerektiğini söyledik. Bugün geldiğimiz noktada, Sayın Valimizin destekleriyle, İl Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğünün bizzat işin içerisinde dahil kaydıyla bizim öncülüğümüzde Gençlik Merkezi inşallah mayıs ayı itibariyle açılacak. O zaman çocuklarda suç işleme oranı düşecek. Çocukların işlediği suçlara baktığımızda da hırsızlık, hırsızlığa teşebbüs, madde bağımlılığı ya da okula giden çocuklarla ilgili zaman zaman onları rahatsız etme gibi teşebbüsler içindeler. Zaten okul önlerinde bizim ekiplerimiz var, onlar da müdahale ederek, okula giden çocukların güvenli şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlıyorlar” dedi.   


 


KAPIMIZ 24 SAAT AÇIK”

İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Emniyet Müdürlüğü'nün kapısının halka 24 saat açık olduğunu belirterek: Halkımızla, vatandaşlarımızla diyalogumuzu en samimi şekilde kurmaya çalıştık. Emniyet Müdürlüğü'nün kapısı, telefonlarımız 24 saat açıktır. Biz burada halkımıza hizmet vermek için, halkımızla beraber görev yapmak istiyoruz. İnsanlar kendi güvenliklerini birebir anlamda önemli olduğuna inanıyorlarsa, kendi güvenliklerine katkı sağlamak noktasında polise destek vermenin bir gereksinim olduğunu hissettirmeye, anlatmaya çalışıyoruz. Eğer burada vatandaşlarımız kendilerini güvende hissediyorsa, bizim için en büyük mutluluk budur. Şu anda geldiğimiz noktada, bunu az ya da çok başarmış olarak görüyorum. Bu katkının sağlanmasında büyük özveride bulunan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.



GELİN ALMAYA GİDEN AİLE SİLAHLA TARANDI

UYUŞTURUCU MADDEYE 33 TUTUKLAMA

HIRSIZLIĞA 27 TUTUKLAMA

Jandarma, Anneler Günü nü Unutmadı

Durmaz ın Bir Yılı

Muş-Kulp Yolunu Havaya Uçurdular

Polisten Kaçamadılar