TAMP KAPSAMINDA MASA BAŞI TATBİKAT

TAMP KAPSAMINDA MASA BAŞI TATBİKAT

Muş Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde olası bir afet anında çözüm ortakları görev ve sorumlulukları test etmek amacıyla Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında masa başı tatbikatı gerçekleştirildi

Muş Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) olası bir afet anı için Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında il genelinde kurumların katılı ile masa başı tatbikat gerçekleştirdi. Kentin deprem bölgesinde yer alması nedeniyle afet eğitimleri ve tatbikatlara önem veren AFAD İl Müdürlüğü çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.

Muş AFAD İl Müdürlüğü binasında bulunan AFAD Kriz Merkezinde gerçekleştirilen masa başı tatbikatına Vali Yardımcısı Mustafa Ayvat ve ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katılım sağladı. Yapılan tatbikatta afet anında yaşanabilecek senaryolar hazırlanarak afette ana çözüm ortağı olan kurumlardan senaryo gereği talepte bulunuldu ve senaryoda öngörülen taleplere karşı kurumlar sunum yaptılar.

Masa başı tatbikatı öncesinde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mustafa Ayvat, ülke olarak birçok afet ile baş etme zorunda kalındığını bu nedenle afet anında kurumlara düşen görev ve sorumluluklar dikkat çekti. Afet öncesinin afet anı kadar önemli olduğu ona göre tedbir alınması gerektiğini bildiren Vali Yardımcısı Ayvat, olası bir afet anında yapılması gerekenleri vurguladı.

Daha sonra  AFAD Şube Müdürü Mehmet Mutlu tarafından TAMP-Tatbikat senaryosu okundu ve ana çözüm ortağı olan kurumlardan senaryo gereği taleplerde bulunuldu. Her çalışma grubu senaryoda öngörülen taleplere karşı sunumlarını yaptılar.

“SORUMLU BİRİMLERİN GÖREV VE SORUMLULUKLARININ KONULARINA DEĞİNİLDİ”

Muş Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Veysi As konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği gereğince 03.01.2014 tarih ve 28871 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) esas alınarak hazırlanan ve onaylanan Muş Afet Müdahale Planı, İlimizde afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemek, ülkemizde yaşanabilecek her türlü afet ve acil durumlara karşı tüm kamu kurum ve kuruluşları, özel kuruluşlar, STK’ lar ve gerçek kişiler arasındaki müdahale planlamasını belirlemek amacıyla yapıldı. TAMP masa başı tatbikatında; Afetlere müdahale ve afet sonrası çalışmaların önemi, bununla ilgili il düzeyinde neler yapılması gerektiği, ilgili kurum ve kuruluşlarca alınması gereken önlemler, Afet ve acil durumlara müdahalede ihtiyaç duyulacak ilimizin tüm güç ve kaynaklarını planlamak, bu güç ve kaynaklarını olay bölgesine hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak, müdahale hizmetleri ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu ana ve destek çözüm ortaklarının ve il düzeyinde sorumlu birimlerin görev ve sorumluluklarının konularına değinildi” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”