“TAŞ YASTIĞINIZ, TOPRAK DÖŞEĞİNİZ OLMUŞ”

“TAŞ YASTIĞINIZ, TOPRAK DÖŞEĞİNİZ OLMUŞ”

Muş’ta çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelere yeni katılan Ayten Koçhan, oğlu Ersin Koçhan’a teslim ol çağrısı yaparak; “Taş yastığınız toprak döşeğiniz olmuş dönün” dedi

Muş’ta çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, evlat nöbetini 23’üncü haftada sürdürürken, aile sayısı 10’a yükseldi. Aile sayısındaki artış ailelere güç katarken evlat nöbetindeki kararlılıkları devam ediyor. Parti Binası önündeki çadıra eşi Alaattin Koçhan ile birlikte gelen Ayten Koçhan, çocuğunu dönmesi için eyleme katıldığını söyledi.

2014 yılında Bursa ilinde evden çalışmak için çıkan Ersin Koçhan’dan bir daha haber alamayan aile, evlat nöbetine katılarak, Teker, Özcan, Yenilmez, Aktar, Kılıç, Arul, Baykara, Uçkun ve Sönmez Yıldız ailelerine destek oldu. Oğlunun evli bir kız çocuğu sahibi olduğunu belirten anne Ayten Koçhan, HDP’ye lanet okudu. Şuanda oğlunun 39 yaşında olduğunu belirten anne Koçhan, devletin polisi ve askeri ile yanlarında olduklarını ifade ederek, oğluna teslim ol çağrısı yaptı.

2014 yılında Bursa’dan PKK’li teröristler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını belirten anne Ayten Koçhan; “Oğlumu 7 yıl önce Bursa’dan kandırdılar götürdüler. Yavrum neredesin dön. Gel o yol yol değil. Askerimizi var, polisimiz var, hükümetimiz var dön gel yavrum, kuzum. Ersin beni duyuyorsan dön gel kuzum. Onların yavrularının yastık başlarında, yorgan üstlerinde, sizin ise taş yastığınız, toprak döşeğiniz olmuş dönün. Gel hükümetimize teslim ol.  Gel baban hasta yavrum. Lanet olsun PKK’ya, lanet olsun HDP’ye. Onların yavruları okuyor, yavruları yanlarında. Bizim çocuklar dağlarda. Korkma oğlum devletimiz bir şey yapmıyor.  Bursa’da kandırıp götürdüler. Çalışıyordu akşam işten dönmedi. Daha yeter ciğerimiz yandı, yeter analar ağladı. Devletimiz arkanızda dönün” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”