“TERÖR YAPILARI, SEÇİMİ BİR MİLLİ BEKA MESELESİNE DÖNÜŞTÜRMÜŞTÜR”

“TERÖR YAPILARI, SEÇİMİ BİR MİLLİ BEKA MESELESİNE DÖNÜŞTÜRMÜŞTÜR”

Muş’ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Topluluğu, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada; “Ülkemize onlarca yıl türlü kayıplar yaşatan terör yapıları seçimin iki

Muş’ta faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Topluluğu, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada; “Ülkemize onlarca yıl türlü kayıplar yaşatan terör yapıları seçimin ikinci turunu bir milli beka meselesine dönüştürmüştür” dedi.

Muş’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından oluşan Muş Sivil Toplum Kuruluşları Topluluğu, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak 13’üncü Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin basın açıklaması yaptı. Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Davut Aydın, birlik beraberlik mesajı vererek, vatandaşları sandıklara davet etti.

2 hafta önce yapılan seçimlerde milletin hür iradesini sandıklara yansıtmasının önemli olduğunu kaydeden Aydın; “14 Mayıs 2023 tarihinde yurt içinde ve yurt dışında yapılan Türkiye Cumhuriyeti Genel Seçimleri milletimizin büyük teveccühü ve yoğun katılımı ile huzur içinde tamamlanmıştır. Demokrasi ve insan hak ve özgürlükleri konusunda gelişmiş ülkelerde bile eşine az rastlanır bir olgunlukla gerçekleştirilen seçimlerin ülkemizde artık bir sorun kaynağı olmaktan çıkması, herhangi bir baskıya maruz kalmaksızın milletimizin hür iradesinin sandığa yansıması ve seçim sonuçlarının her partilide hüsn-ü kabul ile karşılanması son derece önemli ve anlamlıdır. Bu güzel ortamı sağlayan siyasi partilere ve bu partilerin saygıdeğer mensuplarına, hepsinden önemlisi Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetli vatandaşlarına şükranlarımızı arz ederiz. Genel seçimlerin ilk turunda vekil tercihleri tamamlanmış olsa da Cumhurbaşkanlığı makamı için elde edilmesi gereken yeterli oy miktarına adaylarından hiçbiri ulaşamamıştır. Bu sebeple seçimler ikinci tura kalmış olup bu turda %50’nin üzerine çıkacak olan aday ülkemizin yeni cumhurbaşkanı olacaktır. İlk tur gibi ikinci turun da huzur ve güven içinde geçirileceğine şüphemiz yoktur. Aziz milletimizin bu sefer de vatandaşlık bilinci içinde sandıklara gideceğine ve önümüzdeki beş yılda ülkemizin, bölgemizin ve hatta dünyanın siyasi, ekonomik, sosyolojik ve jeo-politik gelişmelerine müspet katkı sunacak güçlü bir cumhurbaşkanı seçeceğine yürekten inanıyoruz” dedi.

28 MAYIS SEÇİMLERİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Açıklamanın devamında 28 Mayıs günü yapılacak seçimlerin önemine vurgu yapan Aydın; “İçinde bulunduğumuz coğrafyanın başka hiçbir coğrafyaya benzemeyen karakteri, ülkemizin ve bölgemizin yüzleşmek mecburiyetinde bulunduğu tehditler, güneyimizde ve kuzeyimizde süregelmekte olan sıcak çatışmalar, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de uluslararası bir satranç oyununa dönüşmüş enerji savaşları, güç dengelerinin değişmesine paralel Karabağ’da her an kaybedilebilecek kazanımlar, Balkanlar’da henüz tam anlamıyla çözülememiş sorunlar ve hepsinden önemlisi ülkemize onlarca yıl türlü kayıplar yaşatan terör yapıları seçimin ikinci turunu bir milli beka meselesine dönüştürmüştür. Öte yandan küresel çapta devam eden ekonomik krizler, bu krizlerin ülkemizi de sarsan etkileri ve hepsinden öte ellibinden fazla can kaybına yol açan depremler; bizleri sosyal, siyasi ve ekonomik anlamda güçlü bir liderliğin rehberliği olmaksızın aşılamayacak ölçüde büyük sorunlarla karşı karşıya bırakmıştır. Bu durum da seçimlerin hayati bir öneme sahip olduğunun göstergesidir. Esasen milli meselemiz olan genel seçimlerin yurt dışında niyeti belli mahfillerce hayreti mucip şekilde yakından takip edilmesi, batılı basın yayın organlarında ülkemizin bir muz cumhuriyeti gibi gösterilmesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa ve Amerika’nın en önemli haber dergilerinde kapaktan hedef alınarak diktatöre benzetilmesi, daha kötüsü Hz. Peygamber’e ve Bosna’da katledilen Müslümanlara hakaretleri ile maruf bir Fransız mizah müsveddesinin “ancak ölmesi durumunda Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtulabiliriz” şeklinde nefret suçu işleyen karikatürler yayımlamış olması da bu seçimi diğer seçimlerden farklı kılmaktadır. Bu seçim, bireysel özgürlük sloganları eşliğinde milletimize ahlaksızlığın peşkeş çekildiği entrikalara da sahne olmaktadır. İnsan hakları gibi doğal ve masum bir talebe sığınarak yasallaştırılmak istenen LGBT bayrağı altında çocuklarımız ve gençlerimiz ahlaksızlığa teşvik edilmekte, en kutsal değerimiz olan geleneksel aile bağlarımız bütünüyle ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.”

“BU SEÇİM, DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZİN KIRILAN ONURLARINI YENİDEN ONARILMASI İÇİN ÖNEMLİDİR”

Aydın, depremzede vatandaşlara yönelik yapılan söylemlerden dolayı kalplerinin onarılması için önemli olduğunu kaydederek; “Bu seçim, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde sonuna kadar ciğerlerimize çektiğimiz barış ve kardeşlik iklimini baltalamak isteyenlerin de fırsata çevirmek istediği bir seçimdir. Asrın en büyük terör örgütleri olan FETÖ ve PKK piyonlarının sözcüsü, elebaşısı, destekçisi ya da tetikçisi konumundaki isimlerin salıverilmesi, yurt dışında bulunanların yurda dönüşlerine izin verilmesi, memuriyetten ihraç edilenlerin yeniden asker, polis, savcı, hâkim gibi önemli görevlere iade edilmesi, terörle mücadele politikalarından vazgeçilmesi ve Suriye’de PYD, YPG terör unsurlarının rahatça hareket etmelerine imkân tanınması için yürütülen gizli pazarlıklar, bu seçimin kirli ve şaibeli propaganda enstrümanlarıdır. Bu seçimde en çok yürek yakan ve en fazla iç burkan hadiselerinden bir başkası da büyük bir felaket yaşayan depremzedelerden bazılarının ilk seçimden sonra muhatap oldukları insanlık dışı muameleler ve sosyal medyada yaşadıkları linç girişimleridir. Oy vermedikleri için kendilerine ulaştırılan bir şişe suyun baş kakıncı yapılması yalnızca depremzedeleri değil, vicdanı olan tüm vatandaşlarımızı derinden üzmüştür. Bu seçim, depremzede kardeşlerimizin kırılan onurlarını yeniden onaracak bir seçim olması hasebiyle de önemlidir. Bu seçim, hangi etnik, dini, mezhebi ve siyasi görüşten olursa olsun 85 milyondan oluşan aziz milletimizin 28 Mayıs 2023 tarihinde sandıklara koşması ve ülkenin duygusal fay hatlarını tetiklemeyen bir sağduyu eşliğinde tüm dünyaya bir demokrasi dersi vermeleri gerektiği için de önemlidir. Tüm gerekçeleri temiz vicdanlarınıza ve engin irfanınıza arz ediyor, Muş Sivil Toplum Kuruluşları olarak Türkiye’yi güvenin, huzurun ve barışın adresi haline getirecek bu tarihi seçimde hepinizi sandıklara davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”