TSO dan Faiz Affı Uyarısı

TSO dan Faiz Affı Uyarısı

Ticaret ve Sanayi Odası’ndan faiz affı uyarısı yapıldı. Faiz affından yararlanmak isteyen üyeler, yapılan açıklamayla bilgilendirildi.

Ticaret ve Sanayi Odası’ndan faiz affı uyarısı yapıldı. Faiz affından yararlanmak isteyen üyeler, yapılan açıklamayla bilgilendirildi.


 


Ticaret ve Sanayi Odası, faiz affı konusunda bilgilendirme açıklamasında bulundu. Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada; “Üyelerimizin odaya olan aidat borçları ile ilgili olarak 28.02.2009 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren gecikme zammı affı, 5174 sayılı kanuna eklenen geçici 16. madde ile kanun hükmü olarak yürürlüğe girmiştir. Altı ay boyunca anapara borcunun tamamını ödeyen üyelerimizden, gecikme zammı alınmamaktadır. Bu altı aylık sürenin başlama tarihi olan 28.02.2009 tarihinden bugüne kadar birçok üyemiz bu aftan faydalanmıştır. Kalan süre içersinde de daha çok sayıda üyemizin bu aftan faydalanmasını istiyoruz. Bu affın çıkması konusunda daha önceki yıllarda birçok defa Ankara’dan taleplerimiz olmuştur. Bugün bizleri çok memnun eden bu affın çıkması son derece önemli bir meseledir. Çünkü bazı üyelerimizin şuanda faiz borcu, anapara borcunu aşmış durumdadır. Bu af üyelerimize büyük avantaj sağlamaktadır. Örneğin 2.693 TL Toplam borcu olan bir üyemizin, bu afla 1.044 TL olan anapara borcunu ödemesi halinde 1.649 TL olan faiz yükünden kurtulması anlamına gelmektedir. Bu rakamlar bugünkü şartlarda tüm üyelerimiz için çok önemli ve büyük rakamlardır. Tüm üyelerimizin bu avantajdan faydalanmasını istiyoruz. Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuda kalan süreyi üyelerimizin iyi bir şekilde değerlendirmesi kendi menfaatlerine olacaktır. Aksi halde 5174 sayılı yasının 77 maddesine göre bir kamu alacağı olan, Odaların alacağı, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Uyarınca gecikme faizi tahakkuk ettirilir. Ayrıca alacakların tahsil edilememesi halinde icra yolu ile tahsil edilir hükmü yer almaktadır. Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak aidatların tahsili konusunda hem üyelerimizin bu faizleri ödememesi için hemde kanuni zorunluluktan dolayı icra yollarına başvurmamız için bu faiz affına ve aidatların ödenmesi konusuna, üyelerimizin gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Muş TSO Yönetimi olarak oda personelimiz Yunus Kökarslan’ı da bu zaman zarfında üyelerin adreslerine giderek makbuz karşılığı elden tahsilât yapması için görevlendirdik. Odamız adına personelimiz Yunus Kökarslan yetkilidir. Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için elden tahsilât ile yetkili bu personelimizi tüm üyelerimize basın aracılığı ile de belirtmek istedik. Az öncede belirttiğim gibi bu aftan faydalanmak isteyen tüm üyelerimiz gerek oda veznesine gerekse elden tahsilat yapacak olan personelimize aidat borçlarının anaparalarını ödemeleri halinde ciddi anlamda bir faiz yükünden kurtulmuş olacaktır. Tüm üyelerimize mağduriyet yaşamamaları için bu aftan faydalanmalarını temenni ediyoruz” denildi.


 





ÇELİK, “DANIŞTAY KARARI İLE DURDURULMUŞTUR”

“TÜTÜN DAİRE BAŞKANLIĞI KURULSUN”

Tütün Üreticisi Vergi İndiriminde Diretiyor

Girişimcilik Kursları Devam Ediyor

Girişimcilik Kurslarına Başvurular Yarın Sona Eriyor

Yurtçim İhracat Rakamlarını Yükseltti

Ekonomide Van ın Önündeyiz