Türkiye Kupasında Mücadele Edecek

Türkiye Kupasında Mücadele Edecek

Muş Ovası Spor, 2012-2013 Türkiye Kupasında mücadele edecek.

Muş Ovası Spor, 2012-2013 Türkiye Kupasında mücadele edecek.


 


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen Türkiye Kupası nın 2012-2013 sezonu statüsü yürürlüğe girdi. (TFF) Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen Türkiye Kupası nın 2012-2013 sezonu statüsünün ardından Bölgesel Amatör Lig Muş İl temsilcisi Muş Ovası spor Türkiye kupasında mücadele edecek.


 


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen Türkiye Kupası nın 2012-2013 sezonu statüsü yürürlüğe girdi.


Kupanın formatı değiştirilirken, organizasyon, eleme turu, grup ve final olmak üzere 3 aşamada düzenlenecek. Kupada amatörler de dahil olmak üzere toplam 156 takım yer alacak. Birinci eleme turu 86 takımın katımıyla başlayacak. TFF'den yapılan açıklamaya göre Muş Ovası spor takımı Türkiye Kupası'na katılacak.


SAMET YİĞİT, DESTEK BEKLİYORUZ”


Türkiye Kupası ile ilgili açıklama yapan Muş Ovası spor kulübü Teknik Direktörü Samet Yiğit, karardan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. İyi bir takım kurmayı amaçladıklarını belirten Yiğit, Kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Elimizden geneli yapacağız. İnşallah Muş'a bu heyecanı layıkıyla yaşatacağız. Takımın oluşması için gerekli olan transfer çalışmalarına bir an evvel başlamamız lazım.  Siyasetçilerimizden, bürokratlarımızdan, iş adamlarımızdan, spor gönüllüsü olan herkesten takıma maddi destekte bulunmalarını istiyoruz. Bu takım Muş'u temsil eden bir il takımı. Geçmişe yönelik kafalarda soru işaretlerinin bırakıldığı güvensizlik ortamlarından arındırılmış bir ekip olan Muş Ovası sporun herkeslerce kabullenilmesini hak edilen desteklerin sağlanmasını bekliyoruz ” diye konuştu.


KARAGÜZEL, TANITIM İÇİN FIRSAT


Muş Ovası spor kulübü asbaşkanlarından Mehmet Karagüzel ise, Türkiye kupasına katılımları bir tanıtım fırsatı olarak değerlendirirken, Muş Türkiye kupğasında Muş Ovası spor ile sportif faaliyetlerdeki etkinliğini göstermiş olacak. Güzel sonuçlar ile bunun kanıtlanması için mutlak surette takıma destek gerekmektedir. Biz Muş Ovası spor yönetimi olarak diyoruz ki Muş takımına sahip çıksın. Bu fırsatı değerlendirelim. Maddi imkansızlıkların pençesinde olan il temsilcisine destek çıkılmaması bizi derin üzüntüye sevk etmektedir. Buradan Muş Valisi Ali Çınar'a Muş Ovası spor takımına destek olması için Muş gençliği ve genç yetenekler adına çağrı yapıyorum. Bize sahip çıkın ve Muş'u bu fırsatlarla Türkiye'de en iyi yerlerde temsil edebilmek hakkına sahip olalım. Kapımıza ayağımıza kadar gelen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmenin yollarını arayalım” dedi.


TOPLAM 156 TAKIM KATILACAK

TFF'den yapılan açıklamada Türkiye Kupası'nın statüsü Yeni statüde kupaya katılacak takımlar ile ilgili olarak şöyle açıklama yapıldı: 2012-013 sezonunda profesyonel liglerde takımı bulunmayan illerden Bölgesel Amatör ligde yer alacak 27 takım, 2012-2013 sezonunda profesyonel liglerde takımı bulunmayan il merkezlerinden, 2011-2012 sezonunda Bölgesel Amatör Lig e düşen veya 2011-2012 sezonunda Bölgesel Amatör de kendi ilindeki takımlar arasında en üst sırada yer alan toplam 4 takım, 2012- 2013 sezonunda profesyonel liglerde takımı bulunmayan illerden, bu sezon Bölgesel Amatör Lig e katılmaya hak kazanmakla birlikte katılmayan takımın ilde baraj maçı oynadığı 1 takım, 2012-2013 sezonunda Spor Toto 3. Lig de yer alacak olan 54 takım, 2012-2013 sezonunda Spor Toto 2. Lig de yer alacak 34 takım, 2012-2013 sezonunda TFF 1. Lig de yer alacak 18 takım, 2012-2013 sezonunda Avrupa kupalarına katılamayan 13 Spor Toto Süper Lig takımı, 2012-2013 sezonunda Avrupa kupalarına katılan 5 Spor Toto Süper Lig takımı”



ENGELLİLER İSTANBUL’DAN GALİBİYETLE DÖNDÜ

Yaz Spor Kurslarına Yoğun İlgi

FUTSAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR

KARTAL SPOR DEPLASMANDA GALİP

Bedensel Engelliler 1. Ligde

1. Lige Bir Adım Kaldı

Bedensel Engelliler 1. Lig Yolunda