Türkiye Şampiyonu Zelal

Türkiye Şampiyonu Zelal

Köyünde ata binerken keşfedilen Zelal Kalkan, Binicilik Federasyonu nun Atlı Dayanıklılık yarışmasında 30 erkek rakibini geçerek Türkiye şampiyonu oldu.

Köyünde ata binerken keşfedilen Zelal Kalkan, Binicilik Federasyonu nun Atlı Dayanıklılık yarışmasında 30 erkek rakibini geçerek Türkiye şampiyonu oldu.


 


Varto İlçesi Teknedüzü Köyünden Zelal Kalkan'ın, erkek rakiplerini geçerek şampiyon olması takdir topladı.


 

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından iki yıl önce "Anadolu dan yetenek arıyoruz" projesi doğrultusunda Muş un Varto ilçesine bağlı Teknedüzü köyünde keşfedilmişti Zelal Kalkan... Muş un köyleri arasında yapılan binicilik müsabakasında birinci olan Zelal, Türkiye Binicilik Federasyonu nun Antalya daki Milli Takım Yaz Staj Kampı nı da başarıyla tamamlamıştı. İki yıl içinde büyük bir gelişme gösteren genç binici, son olarak Eskişehir de yapılan Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası nda 75 kilometre yarışında "Dalyan" ismini verdiği atıyla birinci geldi. Üstelik 30 erkek, bir de kadın rakibini geride bırakarak. BENİ GÖRENLER ÖNCE ÇOK ŞAŞIRDILAR Eskişehir de erkeklerle yarıştığını görenlerin şaşkınlıklarını gizleyemediğini ifade eden Zelal, SABAH a şunları söyledi: "Beni görünce herkes şaşırdı, alay edenler bile oldu. Ne işin var burada? dediler. Ancak yarıştan sonra hepsinin yüzü görülmeye değerdi. Köyümüzde 1995 doğumlu benden başka kız çocuk olmadığı için hep erkeklerle oynadım. Şimdi erkekleri geçtiğim için çok mutluyum" AT ÜZERİNDE BÜYÜDÜM! Tekn edüzü köyünün gelir kaynağının hayvancılık olduğunu söyleyen Zelal, bu yüzden ata binmeyi erken yaşta öğrendiğinin altını çizdi. Annesi Sunay Kalkan a yardımcı olmak için daha 7 yaşında ata binmeye başladığını belirten Zelal, "Annem bana hamile iken devamlı atla yaylaya gidip geliyormuş. Nerede ise at üzerinde doğacakmışım. Ben de atla erken tanıştım. 7 yaşında ata binip annemle yaylaya giderek koyun sağdık. Bir daha da attan inmedim. Yazın günlerim sabah atla yaylaya gidip, akşam dönmekle geçiyordu. Başarılarım diğer kızlara da örnek olacak. Bölgemizin yapısı belli. Bizim köyde böyle bir şey yok ama çevre köylerde kızlar hep ikinci planda kalıyor. Ben şimdi bir yol açtım. Karanlık yolda onlara ışık tuttum. Diğer kızların da beni örnek alacağına inanıyorum" dedi



ENGELLİLER İSTANBUL’DAN GALİBİYETLE DÖNDÜ

Yaz Spor Kurslarına Yoğun İlgi

FUTSAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR

KARTAL SPOR DEPLASMANDA GALİP

Bedensel Engelliler 1. Ligde

1. Lige Bir Adım Kaldı

Bedensel Engelliler 1. Lig Yolunda