“TÜRKİYE’DE PARMAKLA GÖSTERİLEN ÜNİVERSİTELERDEN BİR TANESİYİZ”

“TÜRKİYE’DE PARMAKLA GÖSTERİLEN ÜNİVERSİTELERDEN BİR TANESİYİZ”

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, kongre ve çalıştaylarla ilgili yaptığı açıklamada, MŞÜ’nün ülkede parmakla gösterilen üniversitelerden biri olduğu

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, kongre ve çalıştaylarla ilgili yaptığı açıklamada, MŞÜ’nün ülkede parmakla gösterilen üniversitelerden biri olduğunu vurguladı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, ev sahipliği yaptıkları kongre ve çalıştaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. 1 uluslararası kongre ve 2 çalıştay olmak üzere toplam 3 önemli programa ev sahipliği yapacak olan Muş Alparslan Üniversitesi bölgenin en iyileri arasında yer alıyor.

Karadağ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde tamamlanan Türkiye Hayvancılığının Kaba yem sorunları ve çözüm yolları çalıştayının sonuç raporunun bakanlığa iletildiğini anımsattı. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılacak olan kongre çalıştaylara akademisyenleri davet eden Karadağ, programların özelde bölgeye genelde ülkeye hayırlar getirmesi diledi.

Karadağ, açıklamasının devamında yapılacak olan önemli programlara değinerek; ““Haziran ayında Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından “Türkiye Hayvancılığının Kaba yem sorunları ve çözüm yolları” çalıştayı çevrimiçi ortamda düzenlendi ve çalıştayın sonuç raporu başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere tüm paydaşlarımızla paylaşıldı. Bunu haricinde 18-19 Eylül 2021 tarihinde en 26 ülkenin katılım sağlayacağı Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile ISPEC işbirliğiyle 7. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresini gerçekleştireceğiz. Tüm hocalarımızı ve araştırmacılarımızın katılımlarını bekliyoruz.   Ayrıca Üniversitemiz Arıcılık, Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (ARIMER) tarafından 23 Ekim 2021 Türkiye Arıcılığının Gelecek Perspektifi konulu ve birde Üniversitemiz Muş Lalesi Uygulama ve Araştırma Merkezi (LALEM) tarafından 6 Kasım 2021 ülkemizdeki tıbbı ve aromatik bitkilerin potansiyeli sorunları ve geleceği konulu iki adet çalıştay gerçekleştirilecek.  Gerek uluslararası kongremizin gerekse yapılacak olan iki adet çalıştayımızın başta Muş olmak üzere bölgemize ve ülkemiz tarımına, bilim insanlarımıza, üreticilerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum ayrıca bunca araştırmaları yürüten takip eden Uygulamalı Bilimler Fakültesini tüm hocalarımıza arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

“ÜNİVERSİTEMİZ HAYVANCILIK ALANINDA PİLOT DEVLET ÜNİVERSİTEDİR”

Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde yapılan çalışmlarda Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın katkılarını olduğunu dile getiren Karadağ; “8 Aralık 2017 yılında Sultan Alparslan’ın Diyarı Muş Alparslan Üniversitesinde göreve başladığımdan bugüne emin olun uykularımızı kaçırmış durumdayız. Sürekli ifade ettiğim gibi üniversitemiz hayvancılık alanında pilot devlet üniversitedir. Dolaysıyla öğünden bugüne 45 dönüm arazide harıl harıl çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın yapılmasında, uygulanmasında ve devam etmesinde üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, bize her zaman destek vermiş ve cesaretlendirmiştir. Bu konuda sayın rektörümüze teşekkür ederim. Ayrıca Uygulamalı bilimler Fakültesinin tüm değerli hocalarına da teşekkür ederim” dedi.

“ELDE EDECEĞİMİZ BAŞARILI SONUÇLAR DİĞER İLLERİMİZDE DE UYGULANMAYA BAŞLAYACAKTIR”

Yapılan bilimsel araştırmaların başarılı sonuç vermesi ile diğer illerin de faydalanacağını vurgulayan Karadağ, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Hayvancılıkla uğraşılan bir tesiste yapılan masrafların en az yüzde 70’i yem giderleridir. Dolaysıyla Türkiye’de 1950’li yıllarda Tarım bakanlığı yapmış olan Kilis Milletvekili 3 Kasım 1950’de Nedim Ökmen Bey, “Türkiye’de et meselesi yoktur, ot meselesi vardır” demiştir. Eğer biz Muş ovasında 165 bin hektarlık bir ovada yem bitkileri tarımını yaymayı başarırsak gerçekten başta Muş olmak üzere bölgemize ve ülke ekonomimize büyük katkılar sağlayacaktır. Bu çalışmalarımızdan elde edeceğimiz başarılı sonuçlar diğer illerimizde de uygulanmaya başlayacaktır. Pilot üniversitenin maksadı da budur, araştırma üniversitesidir. Yani üniversitemiz hayvancılık sahasında Türkiye’de parmakla gösterilen üniversitelerden bir tanesiyiz” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”