Türkiye’nin en kaliteli şekerini üretiyoruz

Türkiye’nin en kaliteli şekerini üretiyoruz

Muş Şeker Fabrikası’nda üretilen şekerin, Uluslararası Şeker Analizlerinde Tekdüzen Yöntemler Komisyonu (ICUMSA) standartlarına göre, Türkiye’de üretilen en kaliteli üç şeker arasında olduğu bildirildi

Muş Şeker Fabrikası Müdürü Turgut Kızılkaya, 39 yılın en verimli kampanya dönemini geçirdiklerini belirterek, Uluslararası Şeker Analizlerinde Tekdüzen Yöntemler Komisyonu (ICUMSA) standartlarına göre Türkiye’nin en iyi şekerini üreten üç kuruluş arasında yer aldıklarını açıkladı.

25 Eylül’de başlayan kampanya döneminin devam ettiği Muş Şeker Fabrikası’nda kenti ilgilendiren güzel haberler de gelmeye başladı. Yaklaşık olarak 300 bin ton pancar teslim almayı hedefleyen ve 25 Eylül’den bugüne kadar yaklaşık 243 bin ton pancar teslim alan Muş Şeker Fabrikası kampanya sonuna kadar hedeflenen rakama ulaşmayı planlıyor.

25 Eylül de ilk pancarı alan ve 28 Eylül de şeker üretimine başlayan Muş Şeker Fabrikası’nda günlük olarak ortalama 4 bin 700 ton pancar işleniyor. Bu yıl devam eden kampanya döneminde bir günde 5 bin 400 ton pancar işlenerek tüm zamanların rekorunu kıran Muş Şeker Fabrikası’nda çalışmalar hızla sürdürülüyor.

39 yılın en temiz pancarının alındığı ve tüm zamanların en az firesinin verildiği Muş Şeker Fabrikası’nda kampanya döneminin başarılı bir şekilde sürdürüldüğü kaydedildi.

“39 YILIN EN TEMİZ PANCARI ALINDI”

Çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan Muş Şeker Fabrikası Müdürü Turgut Kızılkaya, önemli açıklamalarda bulundu. Kızılkaya, “Çok başarılı ve verimli bir kampanya dönemi geçiriyoruz. Pancar alımında tüm zamanların en temiz pancarını almaktayız. Fire ortalaması yüzde 7.5 olarak devam ediyor. Bu rakam fabrikamızın 39 yıllık geçmişinin en temiz pancarı durumunda. Kampanya dönemi sonunda 39 yılın rekoru gelecek inşallah. Bu başarıyı gelecek yıllarda da sürdürüp gelenek haline getirmek nasip olur inşallah” dedi.

“MUŞ ŞEKERİ KALİTEDE İLK ÜÇTE”

Muş Şeker fabrikasının kalite olarak da Türkiye’nin en kaliteli şekerini üreten kurumlar arasında olduğunu kaydeden Kızılkaya, “Uluslararası Şeker Analizlerinde Tekdüzen Yöntemler Komisyonu (ICUMSA) standartlarına göre Muş Şekeri çok kaliteli. Şeker standartlarına göre 7.3 puanla Türkiye’nin en kaliteli şekerini üreten nadir kuruluşlardan bir olduk. Bu gerçekten çok sevindirici bir durum. Muş Şekeri kalitesi ile Türkiye de nam salıyor. Şehrimiz adına bu çok önemli bir gelişmedir” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”