Tütün Üreticisi Vergi İndiriminde Diretiyor

Tütün Üreticisi Vergi İndiriminde Diretiyor

Muş İli ve Tütün Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun, vergi indirimleri sayesinde bölgemizdeki üretimler sonucunda üretenin ve alıcının daha fazla kazanç elde edeceğini söyledi.

 


Avrupa Birliğine bağlı ülkelerde yüzde 30 olan tütün vergisinin Türkiye'de de aynı oranda olmasına yönelik taleplerinden vazgeçmiyor. Muş İli ve Tütün Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun, AB'ye bağlı ülkelerde yüzde 30 olan tütün vergisi ülkemizde yüzde 70'lerin üzerindedir. Devletine vergi ödeyen tütün üreticileri yüksek vergi yüzünden istenildiği gibi kazanç elde edememektedir. Ak Lale firması gibi ülkede kıyılmış tütün üzerine büyük yatırım yapan firmalar Avrupa Ülkeleri'nde kıyılmış tütüne kesilen verginin aynısının ülkemizde de uygulanması ile üretimlerde artış olacaktır” dedi.


 


Muş İli ve Tütün Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun, AB'ye bağlı ülkelerde yüzde 30 olan tütün vergisi oranının ülkemizde yüzde 70'lerden aynı orana çekilmesini istedi. Solgun açıklamasında ayrıca sarmaşık tütün kıyımı için çeşitli bölgelerde atölye talebinde de bulundu. Solgun, Biz tütün üreticileri olarak AB Ülkeleri'ndeki yüzde 30'luk vergi uygulamasının ülkemizde de aynı oranda alınmasını talep ediyoruz” dedi.


 


 


Muş İli ve Tütün Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun, AB'ye bağlı ülkelerde yüzde 30 olan tütün vergisi ülkemizde yüzde 70'lerin üzerindedir. Devletine vergi ödeyen tütün üreticileri yüksek vergi yüzünden istenildiği gibi kazanç elde edememektedir. Biz tütün üreticileri olarak AB Ülkeleri'ndeki yüzde 30'luk vergi uygulamasının ülkemizde de aynı oranda alınmasını talep ediyoruz” dedi.


Sarmaşık tütün kıyım atölyesi kurmak için arayış içerisinde olduklarını dile getiren Muş İli ve Tütün Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun, ülkede alınan tütün vergisinden yana tütün üreticisinin sıkıntı içerisinde düşürüldüğünü kaydetti. Solgun vergi uygulaması ve tütün kıyım atölyesi taleplerine yönelik açıklamasında, Tütünlerin vergisi şu an Türkiye'de çok yüksek. Türk tütün üreticisi Avrupa Birliğine Sarmaşık Kıyılmış Tütün vergisi neyse Türkiye'de de o verginin kesilmesini istiyoruz. Biz tütün üreticileri olarak hem devletimize vergi kandırmak hemde kendimiz kazanmak istiyoruz. Kendi tarlalarımızı yeşillendirmek istiyoruz. Adıyaman Çelikhan, Hakkari Şemdinli, Solhan gibi yerlerde tütün doğrama atölyeleri kurmak istiyoruz. Yüzde 78'lerden az Avrupa Birliğinin sarmalık tütün kıyılmış tütünde kesilen vergilerin yüzde 30'larda olduğunu biliyoruz. Bizlerde tütün üreticileri olan kendi ülkemizdeki yüzde 78'lerde olan tütün vergisinin Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de yüzde 30'lara çekilmesini istiyoruz” diye konuştu.





ÇELİK, “DANIŞTAY KARARI İLE DURDURULMUŞTUR”

“TÜTÜN DAİRE BAŞKANLIĞI KURULSUN”

Tütün Üreticisi Vergi İndiriminde Diretiyor

Girişimcilik Kursları Devam Ediyor

Girişimcilik Kurslarına Başvurular Yarın Sona Eriyor

Yurtçim İhracat Rakamlarını Yükseltti

Ekonomide Van ın Önündeyiz