TYP’DEN İSTİHDAM EDİLECEK PERSONELLERİN KURA ÇEKİMİ

TYP’DEN İSTİHDAM EDİLECEK PERSONELLERİN KURA ÇEKİMİ

Muş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü desteği ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında istihdam edilecek 265 personelin kura çekimi yapıldı

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda görev yapacak personellerin 2’inci dönem kura çekimi yapıldı. İŞKUR destekli Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında istihdam edilecek personellerin kura çekimi Muş Spor Lisesi salonunda yapıldı. 

Kura çekimi programı saygı duruşundan durulmasıyla İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Düzenlenen kura çekimine Vali Yardımcısı Berker Çırak, İŞKUR İl Müdür Vekili Ahmet Sağlık, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Özçelik, Şube Müdürü İsmail Arslan, ve TYP’ye başvuru yapan vatandaşlar katıldı.

Merkez ilçedeki okullarda görevlendirilecek 265 personelin yanı sıra, Bulanık’ta 42, Malazgirt’te 40, Varto’da 23, Korkut’ta 20 ve Hasköy’de 20 olmak üzere toplamda 410 beden işçisi Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen okullarda temizlik ve çevre düzenlemesi gibi işlerde istihdam edilecek. TYP kapsamında istihdam edilecek personeller, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2’inci döneminin başlaması ile görevlerine başlayacak. 

4’üncü noter ve ekibinin huzurunda yapılan kura çekimi, Vali Yardımcısı Berker Çırak’ın ilk ismi çekmesi ile başladı. Vali Yardımcısı Çırak, kura çekimlerinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, herkese hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Kura çekimlerinin Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinde canlı yayınlanacağını belirten Çırak, şeffaf bir kura çekimi olacağını söyledi.

“6 ŞUBAT TARİHİ İTİBARİYLE GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAKLAR”

İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet Özçelik, öğrencilerin okullarda hijyenik ortamlarda eğitim alacaklarının vurgusunu yaparak; “2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde okullarımızda istihdam edilecek personellerin kura çekimleri yapıldı. Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında merkez ve köylerinde görev alacak 265 arkadaşımızın kuraları çekildi. Kura çekimleri 4’üncü noterimiz tarafından şeffaf bir şekilde çekildi. 139 kişi merkeze bağlı köy okullarında 126 kişi ise merkezdeki okullarda istihdam edilecek. Belirlenen bu 265 vatandaşımızı ilimizdeki okullarda ihtiyacı öncelikli olarak dağılımları yapılacak. Görev dağılımlarının ardından 6 Şubat tarihi itibariyle görevlerinin başında olacaklar. İŞKUR İl Müdürlüğümüzce tahsis edilen 265 personel ile okullarımızda öğrencilerimiz daha temiz ve hijyenik ortamlarda eğitimleri alacaklardır. Dağılımı yapılacak TYP personelleri okullarımızdaki öğrenci ve okul sayılarına göre düzenlemeler yapılacak. İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“NOTERİMİZİN HUZURUNDA EN ŞEFFAF KURA ÇEKİMİ YAPILDI”

Herhangi bir kuşku olmaksızın noter huzurunda şeffaf bir kura çekimi yapıldığını kaydeden Özçelik; “Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında merkez ilçemize 265 İŞKUR personeli verildi. Biz bu arkadaşlarımızla inşallah 6 Şubat tarihinde başlayarak 4 buçuk ay gibi bir süreyle çalışacağız. İstihdam edilecek vatandaşlarımız şunu bilmelerinde çok büyük fayda var. Bu programı başlatan Çalışma Bakanlığı, ilimizde bu program üzerinde müracaatları alan ise İŞKUR İl Müdürlüğümüzdür. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak görevimiz, kura neticesinde ismi çıkan arkadaşların iş mekanını belirliyoruz. Yani hangi köyde çalışacak, hangi okulda çalışacak biz bunları belirliyoruz. Köylerimize de kaç kişinin çalışacağı ile ilgili elimizdeki verilere göre tahsisini yapıyoruz. Zerre kadar bir kuşku olmasın, noterimizin huzurunda en şeffaf kura çekimi yapılacaktır. Bu iş ve işlemlerin tamamında herhangi bir usulsüzlük asla mümkün değil. İnşallah 265 arkadaşımızla 4 buçuk ay süreyle kurumlarımızda birlikte çalışacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“İSTİHDAM EDİLECEK PERSONELLERİN ÜCRET VE SİGORTA PİRİMLERİNİ ÖDEYECEĞİZ”

İŞKUR İl Müdür Vekili Ahmet Sağlık, istihdam edilecek personellerin 4 buçuk ay boyunca ücret ve sigorta primlerini ödeyeceklerini belirterek; “Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü olarak mutlu olduğumuz günlerden bir gün geçiriyoruz. Mutluluğumuzun sebebi çocuklarımızın nezih ve sağlıklı bir ortamda eğitimlerine devam edebilmeleri için Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzce bizlere tahsis edilen 265 kişilik TYP programındaki beden işçilerinin kuraları çekildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine noter huzurunda çekilen bir kura ile işlemler devam etmektedir. Sonuçlarının da inşallah hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bizim için burada iki konu çok önemlidir. Hem istihdama katkı sağlamak 265 tane vatandaşımızın işe girmesi hem de eğitim görecek olan çocuklarımızın nezih ve temiz bir ortamda eğitim almalarıdır. İnşallah bundan sonra da böyle devam edecektir. Noter huzurunda yapılan kura çekiminde açıklanan 265 kişi merkez ilçedeki okullarda ihtiyaca göre görevlendirilecek. Kura çekimi ile istihdam edilecek personellerin ücretlerini sigorta primli olacak şekilde İŞKUR İl Müdürlüğümüz bünyesinden ödenecektir. Bu süre 4 buçuk aylıktır” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”