UBF’NİN ÇALIŞMALARI GÖZ DOLDURUYOR

UBF’NİN ÇALIŞMALARI GÖZ DOLDURUYOR

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) kentin tarım ve hayvancılık alanında kalkınması için hayata geçirdiği projeleri göz dolduruyor

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) bünyesindeki fakülteler kente katkı sağlamak adına hummalı çalışmalar yürütüyor. Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, fakültenin tarım ve hayvancılık alanında yaptığı çalışmaları anlattı.

Tarım alanındaki bilimsel denemelerin yanı sıra hayvancılık alanında da yem çalışmaları ile kentte faaliyet gösteren çiftçilere katkı sağlamayı hedefleyen UBF, elde ettikleri sonuçları çiftçilerle paylaşarak, konu ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. Hayata geçirilen ve devam eden projeleri ulusal ve uluslararası düzenlenen çalıştay ve sempozyumlarda dile getiriliyor.

Rektör Yardımcısı ve UBF Dekanı Karadağ, çalışmalar ilgili yaptığı açıklamada; “Üniversitemiz ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Arasında 28 Ocak 2021 Tarihinde “Bitkisel Üretim ve Hayvansal Üretim Konularında Çiftçi ve Personel Eğitimine Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalandı. Ayrıca Damızlık Sığır Yetiştirici Birliklerinin danışmanlık ve eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla MAUN SEM ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği arasında da Şubat 2019’da protokol imzalandı. Bunun dışında ayrıca üniversitemiz ile diğer üniversiteler arasında işbirliği protokolleri yapıldı. Bunlar, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ile Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın 21 Ekim 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmede alınan kararla, Hayvancılıkta pilot devlet üniversitesi olan üniversitemiz ile Türkiye’deki 10 araştırma üniversitesinden biri olan Gebze Teknik Üniversitesi arasında akademik iş birliği yapılmasına yönelik çalışmalar başladı.  Bu kapsamda, 7 Aralık 2020’de Muş Alparslan üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Gebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü Arasında Akademik İş Birliği Protokolü imzalandı” dedi.

KARADAĞ, ÇALIŞAMALARIN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLEDİ

Çalışmaların özelde ilimize genelde bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini dileyen Prof. Dr. Karadağ; “Yine, Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arasında 22 Kasım 2021 tarihinde “Çayır Mera ve Yem Bitkileri ile Endüstiri Bitkileri alanında AR-GE, Eğitim ve Laboratuvarların Ortak Kullanımı İşbirliği Protokolü” İmzalandı. Son olarak ise Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arasında 22 Kasım 2021 tarihinde “bitkisel ve hayvansal üretim konularında ortak AR-GE faaliyetlerinin yürütülmesi, sahip olunan altyapı, uygulama alanları, bilimsel ve teknolojik kapasitenin ortak projeler kapsamında kullanımını, öğrenci ve personel eğitimi, öğrenci stajı, çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım konularında işbirliği protokolü” imzalandı. Bunca araştırmaları yürüten, takip eden Uygulamalı Bilimler Fakültemizin tüm karasevdalı Hocalarımıza, Arkadaşlarımıza yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmanın başta Muş olmak üzere Bölgemize ve Ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”