UMUT KERVANI GELENEĞİ BOZMADI

UMUT KERVANI GELENEĞİ BOZMADI

Muş Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, bayram öncesi gelenek haline getirdiği yetim giydirme projesini bu yıl devam ettirerek merkez ve köylerdeki çocuklara bayram alışverişi yaptırdı.

Muş’ta yardım faaliyetlerini sürdüren Muş Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, bayram öncesi yetim giydirme projesi kapsamında çocukların yüzünü güldürdü. 150 çocuğun bayram alışverişi yapmasına katkı sağlayan Muş Umut Kervanı, kentteki bir mağaza da çocukları ağırlayarak bayram elbiselerini aldı.

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, yetim çocukları unutmadı. Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı öncesi ilimizde yaşamını sürdüren yetim kız ve erkek çocuklarını sevindirdi. Kurban Bayramı öncesi toplam 150 yetim çocuğunu giydiren Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, çocukların sevincine ortak oldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Muş Temsilcisi Bülent Balkaya, projeye destek veren hayırsever vatandaşlara teşekkürlerini ileterek, hayat pahalılığının olduğu bu dönemde hayırsever ve duyarlı vatandaşlara daha fazla görev düştüğünü vurguladı.

150 yetim çocuğu giydirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Balkaya: "Hayırseverler bize ulaştılar. Biz de bu hayırseverlerimizin katkılarıyla 150 yetimi giydirdik. Hepsinin sevinçleri yüzlerinden okunuyor. Bu sevince ortak olmak, vesile olmak bizim için mutluluk vericidir.  Allah, birçok ayette yetimlerle ilgili bize öğüt vermiş, bilgi vermiştir. Peygamber Efendimizin de yetimlerle ilgili birçok hadisi vardır bizi yönlendirmiştir. Hayatımızı o çerçevede yürütmeye çalışıyoruz. Her bir çocuğun 180 TL alışveriş yapma hakkı var. Bu da bir çocuğun 2-3 parça elbise almasına yeterli geliyor. Anlaşmış olduğumuz mağaza sahibi de projemize katkı vermek için indirim yaptı. Çocukları sevindirdik. Allah sevindirenlerden razı olsun, biz sadece köprü vazifesi gördük” dedi.

“AZ DA OLSA SIKINTILARINA ORTAK OLUP GİDERMEK İSTİYORUZ”

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olarak çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizen Balkaya: "Çalışmalarımız devam edecek. Tespit ettiğimiz birçok muhtaç aileye kurban etlerini ulaştıracağız. Bu konuda hayırseverlerden kalplerinin mutmain olmasını, verdikleri, yaptıkları yardımların birebir yerine ulaşacağına emin olmalarını istiyoruz. Evine et girmeyen binlerce muhtaç ailemiz var. Bunlara et verip hiç olmasa bu bayramda bu ailelerin yüzlerini güldürelim. Yurt dışında da birçok yardım faaliyeti sürdürüyoruz. 18 Afrika ve Asya ülkelerinde yardım çalışmaları devam etmektedir. Asya ve Afrika ülkelerinin hisse bedeli 750 TL, Arakan’da 900 TL, Filistin’de 2 bin 800 TL, Yemen’de bin 350 TL, yurt dışı hisse bedeli ise bin 250 TL olarak belirlendi. Yine 500 Euro’dan başlayan su kuyusu projelerimiz devam etmektedir. Geçen yıl Muş’tan 150 bin TL yardım gönderdik. İnşallah bu bayram da ve  bundan sonraki süreçlerde Afrika’daki kardeşlerimize yardım elimizi uzatacağız. Az da olsa sıkıntılarına ortak olup gidermek istiyoruz. Tüm hayırsever ve duyarlı kardeşlerimize çağrımız bizimle iletişime geçip muhtaç ailelere yardımcı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.   

"MUTLU GÖRMEK BİZLERİ DE ÇOK MUTLU EDİYOR"

Umut Kervanı gönüllülerinden Erhan Elitaş ise: "Bu mahzun yürekli çocukları mutlu etmek, mutlu görmek bizleri de çok mutlu ediyor. Allah´a hamd ediyoruz bu mübarek görevde bulunduğumuz için. Yetim çocukların, Allah-u Teâlâ´nın bize emanetleri olduğunu düşünüyorum. Rabbim, bütün Müslümanlara bu emanetlerin haklarını en güzel şekilde verebilmeyi nasip etsin. Müslüman kardeşlerimizin de bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor" dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”