VALİ GÜNDÜZÖZ’DEN COVİD-19 DENETİMİ

VALİ GÜNDÜZÖZ’DEN COVİD-19 DENETİMİ

Muş’ta kontrollü normalleşme dolayısıyla yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler sıkılaştırıldı. Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz denetimler esnafları gezdi

Kontrollü normalleşme sürecinde mavi renk kategorisinde düşük riskli iller arasında olan Muş denetimler sıkılaştırıldı. Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz İstasyon caddesindeki esnafları İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen ve İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Türkoğlu ile birlikte gezerek esnaf ve vatandaşları kurallara uymaları yönünde uyardı.

Denetimler sırasında vatandaşların kurallara uyulup uyulmadığını gözlemlediklerini belirten Vali Gündüzöz; “Muş ili mavi illerden biri ve koronavirüs tedbirlerinde oldukça başarılı olduk. Bu nedenle düşük riskli illerin arasında yer aldı. Kapalı olan bir takım müesseseler açıldı. Sokağa çıkma kısıtlamasında gevşemeler oldu. Ama bu kazanımları kaybetmemek için maske mesafe ve temizliğe azami dikkat etmeye devam zorundayız. Yoksa elde ettiğimiz her şeyi kaybederiz. Bu noktadan hareketle bugün sokakta hem farkındalık oluşturmak için hem de vatandaşlar ne yapıyor kurallara uyuyor mu diye denetimlerimizi yaptık. Bu denetim aslında yoğunlaşarak her gün devam edecek. Bizler de çıkacağız. Bugün tüm Türkiye’de 100 binlerce görevli sahada bu denetimleri yapıyor. Bu vatandaşımızın iyiliği içindir” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ GENEL OLARAK KURALLARA UYUYOR”

Vali Gündüzöz konuya ilişkin yaptığı açıklamanın devamında vatandaşların kurallara genel olarak uyduklarını ifade ederek; “Maske mesafe ve temizliğe uyduğumuz zaman hem kapalı mekânlarda yemek yenilen hem de kahvehane gibi yerlerde özellikle mesafe kavramına çok dikkat etmemiz lazım. Bazı masaların boş bırakılması gerekir. Uyulduğu zaman sokakta da maskemizi ve sosyal mesafeyi koruduğumuz zaman hijyene de dikkat ettiğimiz zaman bu musibetten kurtulacağız. Ben tüm vatandaşlarımıza gevşememeleri için tekrar çağrıda bulunuyorum. Ve bu hassasiyetin şu virüsün tamamen bitene kadar devam edeceğini ümit ediyorum. Muşlu kardeşlerime de verecekleri ve verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz denetimde genel olarak uyuluyor. Ama bazı işyerlerinde bir takım sıkıntılar var. Maske takmayı bilmeyen vatandaşlarımız var. Maskeyi takıyor ama burun altında takıyor. Bunları da düzelteceğiz” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”